Cele mai citite
 


Timiş: Peste o sută de bolnavi cu hepatită B sau C, pe liste de aşteptare pentru tratament gratuit
vineri, 29 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 100 de timişoreni cu hepatită B sau C sunt pe listele de aşteptare pentru a beneficia de tratament gratuit, termenul de rezolvare a dosarelor de către Casa de Asigurări de Sănătate ajungând până la opt luni.
''Pe lista de aşteptare mai sunt 103 pacienţi - global, cu hepatită B şi C -, la care se adaugă 23 de bolnavi ce provin din 2010 şi 37 din anul în curs, pe care nu-i mai găsim. Fie s-au mutat în alte judeţe, fie au plecat din ţară'', a declarat joi conf. dr. Manuela Curescu, medic primar în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase ''Victor Babeş'' din Timişoara, într-o conferinţă de presă.
Aceasta a făcut apel la bolnavii cu aceste tipuri de hepatită să se prezinte la medic pentru a-şi primi tratamentul.
Potrivit acesteia, toţi pacienţii pe care-i are în supraveghere nu au ştiut că sunt purtători ai virusului hepatic B sau C şi au depistat boala în stadii mai avansate, cu totul întâmplător, cu prilejul unor analize efectuate pentru alte afecţiuni.
Pacienţii depistaţi cu hepatită B sau C în stare gravă reprezintă excepţii şi primesc tratament gratuit în maximum două luni.
Potrivit evidenţelor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş, în judeţ există 252 persoane cu hepatită cronică. După depistarea bolii, hepaticii intră în tratament în funcţie de priorităţi, care sunt date de mai mulţi factori, cei mai importanţi fiind vârsta (copii intră imediat în tratament) sau stadiul bolii (dacă e mai aproape de ciroză primeşte repede medicaţie).
Tratamentul pentru hepatici este extrem de scump, putând ajunge la 5.500 de lei pe lună, ceea ce face necesară stabilirea priorităţilor.
Rata de vindecare pentru hepatita C este de 50%, iar pentru hepatita B nu se poate vorbi de vindecare, ci de reducerea viremiei şi de transformarea virusului într-unul mai puţin negativ. AGERPRES/(A, AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Tratamente gratuite de radioterapie pentru bolnavii de cancer la Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic Braşov, 19 iun /Agerpres/- Tratamentele de radioterapie pentru pacienţii oncologici sunt gratuite au declarat joi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Centrului de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov, precizând că, de la 1 iunie, Casa de Asigurări de Sănătate a alocat fondurile necesare...
Timiş: Casa de Asigurări de Sănătate a primit bani la rectificarea bugetară Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş va folosi banii primiţi la rectificarea bugetară pentru plata furnizorilor de servicii medicale, pentru onorarea reţetelor gratuite şi compensate, dar şi pentru spitale.
Vrancea: Tratamentul pentru bolnavii cu hepatită, blocat din lipsa banilor Aproximativ 100 de pacienţi cu hepatită cronică din judeţul Vrancea nu beneficiază de tratament antiviral decontat prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, cel mai vechi dosar care aşteaptă aprobarea datează din anul 2008.
Roxana Radu (CNAS): În septembrie ar putea începe negocierile pentru un nou tratament folosit în ciroza decompensată În luna septembrie ar putea începe negocierile cu o companie farmaceutică pentru medicamentul de nouă generaţie Harvoni, folosit în tratarea pacienţilor cu forme grave de hepatită, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, dr. Roxana Radu de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).
Preşedintele CNAS: Nu voi lua în considerare dosarele de hepatită făcute în laboratoarele din afara listei Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunţat, miercuri, că nu va aproba spre decontare dosarele pacienţilor cu hepatită ale căror testări sunt făcute în alt laborator decât cele 50 anunţate oficial.
APAH-RO: Primul pacient cu hepatită C care şi-a câştigat în instanţă dreptul la tratamentul fără interferon Un pacient cu hepatită C, care nu putea beneficia gratuit de tratamentul fără interferon conform protocolului în vigoare, va primi acest tratament rambursat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.