Cele mai citite
 


Indonezia: teste ADN pentru a confirma moartea teroristului Noordin Top (poliţe)
duminică, 9 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Jakarta, 9 aug /Agerpres/ - Potrivit poliţiei indoneziene eventuala confirmare, prin teste ADN, a morţii teroristului celui mai căutat din ţară, în cursul asaltului de sâmbătă asupra unuia din refugiile sale, va dura două săptămână, informează duminică AFP.

”Procesarea completă a testelor ADN va lua două săptămâni. Este o procedură standard”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei Nanan Soekarna.

Poliţia a efectuat sâmbătă, după 17 ore de asediu presărat cu atacuri cu explozibili din partea ocupanţilor o casă din centrul insulei Jawa, suspectată că ar fi refugiul lui Noordin Mohammed Top, un islamist radical şi presupus creier al atentatelor din Indonezia din ultimii ani, care au făcut din el persoana cea mai căutată din ţară.

Un post de televiziune local, Metro TV, a anunţat că Noordin Top a fost asasinat în timpul asaltului, fapt neconfirmat deocamdată de poliţie. Cel puţin trei persoane au fost ucise în cadrul operaţiunii.

De naţionalitate malgaşă, Noordin Mohammed Top este, potrivit experţilor, unul din principalii organizatori ai atentatelor comise de Jemaah Islamiyah (JI) la începutul deceniului, între care cel de la Bali (202 morţi în 2002) şi asupra hotelului Marriott din Jakarta (12 morţi în 2003). AGERPRES/(Mihaela Nicolaescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un test ADN care ar oferi informaţii despre durata vieţii stârneşte controverse Cu 500 de euro, un test ADN care ar oferi informaţii despre speranţa de viaţă urmează să fie comercializat în Marea Britanie. Este o veste care a stârnit controverse, scrie site-ul maxisciences.com.
Dolj: Cetăţeanul libanez acuzat de tentativă de acte de terorism şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, pus în libertate Cetăţeanul libanez Hussein Kassem Ghzayel, 34 de ani, de profesie medic ginecolog, acuzat de tentativă de acte de terorism, trafic de migranţi şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, reţinut, miercuri seara, de către procurorii DIICOT Craiova, a fost pus în libertate, joi, de către magistraţii...
Caz rarism de gemeni cu taţi diferiţi descoperit în Vietnam la un test ADN Un caz extrem de rar de gemeni născuţi din taţi diferiţi a fost dezvăluit marţi de către autorităţile sanitare din Vietnam, citate de agenţia France Presse.
Un posibil adulter pe linia dinastică a regelui Richard al III-lea descoperit cu ajutorul unui test ADN Oamenii de ştiinţă afirmă că există "dovezi incontestabile" că scheletul găsit sub o parcare din oraşul Leicester în anul 2012 aparţine regelui Richard al III-lea, însă testele ADN ridică semne de întrebare cu privire la nobleţea unora dintre succesorii acestuia, potrivit unui studiu publicat marţi în...
The Guardian: CIA a încălcat legislaţia privind experimentele pe fiinţe umane în timpul interogării suspecţilor de terorism CIA a încălcat regulile privind efectuarea de cercetări medicale pe fiinţe umane în timpul interogării suspecţilor de terorism după atacurile de la 11 septembrie 2001, relevă un document intern publicat luni de ziarul britanic The Guardian.
Ben Laden, identificat graţie unei mostre ADN prelevate de la una dintre surorile sale Un test ADN a confirmat că persoana ucisă de trupele speciale americane este cu adevărat liderul Al Qaida, Osama ben Laden, a anunţat luni un responsabil american, transmit agenţiile internaţionale de presă.