Cele mai citite
 


Bacău: Zilele Medicale ale Spitalului Municipal din Moineşti
sâmbătă, 30 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Municipal de Urgenţă din Moineşti este prima unitate medicală din judeţ şi primul de acest tip/urgenţă/ din ţară care a primit acreditarea de funcţionare, document înmânat joi, cu prilejul deschiderii ediţiei a VI-a a ''Zilelor Medicale''.
''Am investit mult, material şi uman, pe parcursul ultimului an pentru obţinerea certificatului care atestă faptul că la Moineşti actul medical se desfăşoară conform cerinţelor Uniunii Europene'', a declarat, pentru AGERPRES, Adrian Cotârleţ, managerul spitalului din Moineşti.
Potrivit acestuia, ''standardele şi indicatorii pentru acreditare sunt înalţi pentru sistemul sanitar din România, dar în contextul medicinei transfrontaliere pacienţii trebuie să găsească aceleaşi condiţii în spitalele acreditate din Uniunea Europeană''.
Despre calitatea actului medical de la Moineşti se pot convinge şi cei peste 500 de invitaţi, reprezentând Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Colegiul Medicilor, dar şi personalităţi din centrele medicale importante ale ţării, precum şi din şase ţări europene, la ediţia din acest an a manifestării ce se va derula până sâmbătă, sub patronajul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România şi al Colegiului Medicilor.
Programul a inclus joi ''Ziua Asistenţilor Medicali'', ce a prilejuit derularea unui curs cu tematică medicală susţinut de Elena Mihalache, asistent în blocul operator al unei clinici din Strasbourg, Franţa, fostă salariată a Spitalului Moineşti, dar şi prezentări ale unor aspecte din experienţa cotidiană a asistentelor din spitalele băcăuane.
Vineri se va desfăşura un curs despre infarctul miocardic acut, creditat cu 6 puncte de Colegiul Naţional al Medicilor. După o comunicare ştiinţifică susţinută de către medicul Adrian Streinu-Cercel, se va tăia panglica noului Compartiment de Primiri Urgenţe al Spitalului din Moineşti.
''Am reuşit ca în vremuri mai puţin propice investiţiilor, într-un termen relativ scurt, de 9 luni, să facem, în parteneriat cu primăria oraşului, într-o construcţie de peste 800 de metri pătraţi, un compartiment viabil ale cărui dotări se apropie de un milion de euro asigurate atât din fondurile ministerului, cât şi din cele ale spitalului din Moineşti'', a precizat Adrian Cotârleţ, managerul spitalului din Moineşti.
După inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe, invitaţii vor participa, în sala de conferinţe a Spitalului Moineşti, la două videoconferinţe internaţionale susţinute, în direct, de dr. Pierre Espinoza, de la Spitalul ''George Pompidou'' din Paris, care va vorbi despre telecardiologie, şi de medicul Jerome Boudy, de la Telecom Sud Paris, pe tema telemedicinei.
Sâmbătă se vor face demonstraţii operatorii. Concret, în spitalul din Moineşti echipe de specialişti ce lucrează la clinici din Italia şi Franţa vor efectua intervenţii chirurgicale ce vor fi transmise în direct, pe ecrane mari, în două săli de conferinţe din Slănic Moldova.
''Una dintre operaţii va fi efectuată de dr. Adrian Lobonţiu, un specialist în chirurgia robotică, dorit de toate marile spitale ale lumii, care va monta o proteza a joncţiunii eso-gastrice'', a spus Cotârleţ.
În total, 16 bolnavi având o patologie complexă vor beneficia de protezări şi de intervenţii chirurgicale dificile pe parcursul zilei.
Manifestarea ''Zilele Medicale ale Spitalului de Urgenţă'' din Moineşti se va încheia cu o sesiune ştiinţifică, comună, având ca temă de dezbateri noile ghiduri de resuscitare. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Intervenţii chirurgicale complexe efectuate de specialişti din 6 ţări cu prilejul Zilelor Spitalului din Moineşti Un număr de 15 bolnavi din judeţele Bacău, Vrancea, Neamţ şi Sibiu, având o patologie gravă, vor fi operaţi până sâmbătă în cele şase săli specializate ale Spitalului de Urgenţă din Moineşti, de echipe coordonate de cunoscuţi chirurgi din România, Franţa, Turcia, Israel, SUA şi Republica Moldova.
Bacău: Ambulatoriu de specialitate, deschis la Spitalul de urgenţă din Moineşti Un ambulatoriu de specialitate, complet reabilitat în urma implementării unui proiect finanţat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, a fost deschis, luni, la Spitalul de urgenţă din Moineşti pentru activităţi curente de deservire a populaţiei.
Bacău: Multe premiere şi participanţi din şase ţări la "Zilele medicale" ale Spitalului din Moineşti Un workshop cu tema "Oncogenetica" reprezintă o premieră la "Zilele medicale" ale Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti, aflat la a IX-a ediţie şi care a debutat joi în prezenţa a peste 400 de medici şi invitaţi speciali din clinici şi spitale renumite din ţară, dar şi din Italia, Germania, Israel...
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Bacău: Medicul Gabriela Zoican, noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău Medicul Gabriela Zoican a preluat miercuri funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, după ce funcţia a fost deţinută, mai bine de o lună, cu titlu interimar, de fostul director general care şi-a încheiat mandatul de patru ani.