Cele mai citite
 


Botoşani: Şcoală de vară pentru situaţii de urgenţă, rezervată elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a
sâmbătă, 30 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), filiala Botoşani a Crucii Roşii şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani vor organiza, în luna august a acestui an, o şcoală de vară pentru pregătirea elevilor în domeniul situaţiilor de urgenţă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, şeful ISU, colonelul Radu Anton.
Potrivit acestuia, în proiect vor fi incluşi aproximativ 200 de copii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la şcolile din judeţul Botoşani.
"Am avut, pe parcursul ultimelor ani, experienţe pozitive în care copiii s-au salvat în mod deosebit de la incendii, datorită acţiunilor de pregătire preventivă făcute împreună cu IŞJ, dar, totuşi, anul acesta am înregistrat victime copii în situaţii de urgenţă. Atunci, am decis să iniţiem această activitate", a afirmat Anton.
Şcoala de vară se va organiza la fiecare sfârşit de săptămână, în zilele de vineri şi sâmbătă. Elevii vor fi informaţi despre riscurile situaţiilor de urgenţă, precum şi despre modalităţile de acordarea a primului ajutor. Ei vor avea cursuri teoretice şi vor beneficia de lecţii practice predate de specialişti în domeniu.
La final, zece dintre copii vor beneficia de o tabără şcolară gratuită.AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Şcoala de vară în situaţii de urgenţă şi-a deschis porţile Şcoala de vară "Prezent şi viitor în siguranţă", organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, în parteneriat cu Instituţia Prefectului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi filiala judeţeană a Crucii Roşii şi-a deschis, vineri, porţile.
Botoşani: Tabără de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă, organizată de ISU Botoşani, 6 aug/ Agerpres/- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani va organiza săptămâna viitoare cea de-a cincea ediţie a Taberei de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al ISU, Dorina Lupu.
Botoşani: 300 de elevi vor participa la Şcoala de vară pentru situaţii de urgenţă organizată de ISU Circa 300 de elevi vor participa, în perioada 11 - 26 iulie, la a şasea ediţie a Şcolii de vară "Prezent şi Viitor în Siguranţă", organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.
Botoşani: ISU organizează o tabără de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă Tabăra "Codrii de Aramă" din localitatea Agafton, judeţul Botoşani, găzduieşte începând de luni o tabără de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
Mureş: Caravana SMURD 'Fii pregătit!' a pornit pentru pregătirea populaţiei în caz de dezastre Caravana SMURD 'Fii pregătit!' adăspotită de primul Centrul Mobil de Pregătire a Populaţiei şi a Personalului de Intervenţie din România, aflat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş, a pornit de la Târgu Mureş pentru pregătirea populaţiei să acţioneze în caz...