Cele mai citite
 


Covasna: Farmaciştii continuă să elibereze medicamentele gratuite şi compensate, dar blochează programele de sănătate
sâmbătă, 30 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Farmaciştii covăsneni, care au ameninţat cu sistarea eliberării medicamentelor începând cu data de 1 august ca urmare a epuizării plafonului financiar alocat, sunt dispuşi să facă un compromis în ceea ce priveşte medicamentele gratuite şi compensate, dar nu şi în privinţa programelor naţionale de sănătate.
În cadrul unei reuniuni organizate joi după-amiază la Sfântu Gheorghe de Colegiul Farmaciştilor Covasna, la care au participat majoritatea patronilor de farmacii, s-a luat decizia sistării medicamentelor pentru programele naţionale de sănătate, respectiv pentru bolnavii de diabet, de cancer şi cei cu transplant, dar continuarea eliberării pe datorie a medicamentelor gratuite şi compensate.
Preşedintele Colegiului farmaciştilor Covasna, Nagy Andras, a declarat pentru AGERPRES că principalul motiv care a stat la baza acestei decizii a fost faptul că anul trecut farmaciile din judeţ au eliberat medicamente în valoare de peste 4,4 milioane de lei peste bugetul alocat în cadrul Programelor Naţionale de Sănătate, iar banii nu i-au mai recuperat nici în ziua de azi.
''Nu ne putem permite să păţim la fel şi anul acesta. (...) Farmaciile nu mai pot credita sistemul, trebuie să se înţeleagă acest lucru. Imediat ce ni se vor suplimenta bugetele vom debloca eliberarea medicamentelor pe programele de sănătate'', a declarat Nagy Andras, care a menţionat că, în ciuda curentului general, fiecare farmacie este liberă să decidă dacă onorează sau nu reţetele.
Potrivit acestuia, farmaciştii covăsneni sunt deja în pierdere, pentru că plafonul alocat anul acesta pentru medicamente a fost depăşit cu peste un milion de lei, din care peste 680.000 de lei la capitolul diabet. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Farmaciştii ameninţă cu sistarea medicamentelor începând cu data de 1 august Mai mult de jumătate din cele 70 de farmacii din judeţul Covasna nu mai eliberează medicamente pentru diabetici, pentru bolnavii de cancer şi pentru ceilalţi pacienţi cuprinşi în Programele Naţionale de Sănătate, din cauza epuizării plafonului alocat, iar începând cu data de 1 august este posibil să...
Covasna: Farmaciştii reiau eliberarea medicamentelor pentru diabetici Farmaciile din judeţul Covasna vor relua eliberarea medicamentelor pentru bolnavii de diabet cuprinşi în Programul Naţional de Sănătate, sistată luna trecută ca urmare a depăşirii plafonului alocat.
Covasna: Farmaciile ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate Sfântu Gheorghe, 25 ian /Agerpres/ - Farmaciştii din judeţul Covasna ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate începând de luna viitoare, dacă nu vor primi banii pentru reţetele onorate.
Covasna: Farmaciştii susţin că au fost păgubiţi cu 4,4 milioane de lei prin programele naţionale de sănătate Sfântu Gheorghe, 9 mar /Agerpres/ - Farmaciştii din judeţul Covasna sunt nemulţumiţi că nu au primit banii pentru medicamentele eliberate anul trecut pentru programele naţionale de sănătate, respectiv diabet, cancer şi transplanturi, drept urmare pregătesc un nou protest.
Covasna: Farmaciştii susţin că au fost păgubiţi cu 4,4 milioane de lei prin programele naţionale de sănătate Sfântu Gheorghe, 9 mar /Agerpres/ - Farmaciştii din judeţul Covasna sunt nemulţumiţi că nu au primit banii pentru medicamentele eliberate anul trecut pentru programele naţionale de sănătate, respectiv diabet, cancer şi transplanturi, drept urmare pregătesc un nou protest. Preşedintele...
Covasna: Plafonul alocat medicamentelor a fost epuizat, farmaciştii vor sista eliberarea acestora Plafonul alocat medicamentelor gratuite şi compensate, precum şi cel destinat bolnavilor cuprinşi în programele naţionale de sănătate a fost epuizat în judeţul Covasna, iar farmaciştii sunt decişi să sisteze eliberarea acestora începând cu data de 1 august.