Cele mai citite
 


De ziua lui Hugo Chavez, venezuelenii l-au sărbătorit năşind o sondă petrolieră
sâmbătă, 30 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele venezuelean Hugo Chavez, aflat în prezent în tratament pentru cancer, a fost forţat de împrejurări să-şi serbeze joi cea de-a 57-a aniversare într-un cadru mai mult decât restrâns, dar şi-a invitat simpatizanţii să sărbătorească împreună cu el ziua sa de naştere peste 10 ani, relatează RCTV.
Intervenind telefonic la televiziunea de stat din Venezuela /RCTV/, Chavez a afirmat:'Ştiu că multe persoane vor să mă felicite, dar eu trec printr-o perioadă când din cauza chimioterapiei, gradul de protecţie al organismului meu este foarte scăzut şi de aceea trebuie să accept restricţii în planul contactelor personale'.

El a spus că şi-a sunat mama, fraţii şi rudele, rugându-i să rămână la Barinas /statul natal al lui Chavez/ pentru că îşi va sărbători ziua de naştere într-un cadru restrâns, dar a promis că va ieşi la 'balconul popular', potrivit denumirii pe care i-a dat-o balconului de la palatul prezidenţial Miraflores din care îşi salută în mod tradiţional susţinătorii.

Preşedintele venezuelean a mai spus că îşi serbează ziua de naştere 'renăscut ca pasărea Phoenix', recuperarea sa fiind în plină desfăşurare, ba chiar a început să câştige în greutate după ce în ultimele săptămâni pierduse 15 kilograme.

El a mai spus că în prezent se pregăteşte pentru un al doilea ciclu de chimioterapie, dar fără să indice exact când va începe această etapă.Recent, Chavez a suferit o intervenţie chirurgicală în Cuba.

Cu această ocazie, corporaţia de petrol şi gaze Petroleos de Venezuela i-a dedicat preşedintelui o sondă de petrol. Ministrul energiei şi petrolului, Rafael Ramirez, a condus o ceremonie de punere în funcţiune a unei sonde în zona centurii petroliere Orinoco, care începând de joi va extrage 23.000 de barili de petrol pe zi.

În onoarea zilei de naştere a lui Chavez, sonda a fost numită '28 iulie'. Graţie rezervelor de petrol din zona fluviului Orinoco, Venezuela ocupă primul loc în lume în materie de rezerve de petrol dovedite, însumând circa 296,5 miliarde de barili.AGERPRES/(Dan Gheorghiu )
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ŞTIINŢÃ: Intervenţie chirurgicală in utero în premieră în România O operaţie de hidrotorax fetal bilateral tratat in utero a fost realizată în premieră în România, la Maternitatea Regina Maria, în martie 2012, după ce o femeie aflata în cea de-a 29-a săptămână de sarcină, la o ecografie de rutină, a aflat că bebeluşul ei este foarte bolnav. Medicul ei curant a sfătuit-o...
Timiş: Intervenţie chirurgicală salvatoare, cu refacere de os, la un pacient cu cancer osos O echipă pluridisciplinară de medici ai Clinicii de Chirurgie Vasculară - Departamentul de Microchirurgie Reconstructivă şi ai Clinicii de Ortopedie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara au realizat o intervenţie chirurgicală complexă de reconstrucţie a membrului superior.
Timiş: Septuagenar cu cancer la prostată, operat cu succes printr-o intervenţie chirurgicală robotică O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara a efectuat, luni, prima operaţie cu un robot ultraperformant efectuată în cazul unui pacient de peste 70 de ani, diagnosticat cu cancer de prostată.
Hugo Chavez a prezidat de la distanţă parada militară organizată de Ziua Independenţei în Venezuela Preşedintele venezuelean Hugo Chavez, care se restabileşte după operaţia de cancer, a prezidat - marţi, din palatul prezidenţial Miraflores, în Caracas - parada militară organizată cu prilejul bicentenarului independenţei ţării sale.
Vasectomia nu creşte riscul de cancer de prostată (studiu) Vasectomia, o intervenţie chirurgicală la care apelează bărbaţii care nu doresc să aibă copii, nu creşte riscul de a face cancer de prostată, a anunţat, marţi, American Cancer Society, potrivit Mail Online.
O femeie a refuzat să facă chimioterapie şi a murit la 23 de zile după naştere Ca să poată trăi, Stacie Crimm trebuia să facă chimioterapie, tratament care ar fi obligat-o să renunţe la sarcină. Însă americanca de 41 de ani a hotărât să se sacrifice pentru a da naştere singurului ei copil, scrie 7sur7.be.