Cele mai citite
 


Ridicarea carantinei din oraşul chinez afectat de pesta pulmonară
duminică, 9 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Beijing, 9 aug /Agerpres/ - Autorităţile chineze au ridicat carantina la care a fost supus timp de o săptămână un oraş din nord-vestul ţării de 10.000 de locuitori, în urma semnalării a trei cazuri de pestă pulmonară, a informat duminică ziarul Les Nouvelles de Beijing, preluat de AFP.

Nici un nou caz nu a mai fost semnalat în ultima săptămână, potrivit autorităţilor locale care au ridicat carantina sâmbătă, la orele 20.00 (12.00 GMT), a precizat cotidianul.

Epidemia a ucis trei persoane în acest oraş rural care se află într-o regiune izolată şi muntoasă populată de tibetani. Pesta pulmonară este forma cea mai virulentă a bolii, dar şi cea mai puţin frecventă.

Un tratament cu antibiotice este eficient dacă este diagnosticată la timp. AGERPRES/(Mihaela Nicolaescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
China: trei cazuri mortale de pestă pulmonară Beijing, 4 aug /Agerpres/ - Încă o persoană, a treia, a decedat de pestă pulmonară, într-o zonă tibetană din nord-vestul Chinei, unde autorităţile au impus carantina, au anunţat marţi mass-media chineze, citate de AFP.
Un oraş chinez în carantină după două decese cauzate de pesta pulmonară Beijing, 3 aug /Agerpres/ - Un oraş din provincia chineză Qinghai /nord-vest/ a fost pus sub carantină după două decese cauzate de pesta pulmonară, au anunţat duminică autorităţile locale, relatează AFP.
Rezistenţa la antibiotice, pentru prima dată abordată într-o reuniune la Naţiunile Unite Liderii mondiali participanţi la Adunarea Generală a ONU de la New York au cerut miercuri guvernelor, medicilor, laboratoarelor şi consumatorilor să se mobilizeze pentru a ţine sub control pericolul tot mai mare pe care îl reprezintă superbacteriile rezistente la antibiotice, cauza a numeroase boli din...
Epidemie de Ebola în Uganda: 14 morţi /OMS/ O epidemie de febră hemoragică datorată virusului mortal Ebola a izbucnit la începutul lunii iulie în vestul Ugandei şi a ucis deja 14 persoane, a anunţat sâmbătă biroul local al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/.
Consumul excesiv de antibiotice dăunează Bucureşti, 14 aprilie/Agerpres/ - Zsuzsanna Jakab, directorul ECDC (Centrul European de Monitorizare a Bolilor Transmisibile) a afirmat, miercuri, că, din păcate, în lumea întreagă se constată un consum mare de antibiotice, precum şi infecţii intraspitaliceşti, care trebuie supravegheate.
Specialişti: În România nu se poate vorbi de o 'epidemie de boală Lyme' Specialiştii susţin că în România nu se poate vorbi de o 'epidemie de boală Lyme' şi că această afecţiune poate fi atât prevenită, cât şi tratată cu succes, anul trecut fiind diagnosticate 1.052 de cazuri de boală Lyme, cu 60% mai puţine decât în 2012, când au fost depistate 1.762 de cazuri.