Cele mai citite
 


Jeffrey Franks s-a întâlnit cu membrii Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor
sâmbătă, 30 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), Jeffrey Franks, s-a întâlnit vineri cu membrii Comisiei de buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, printre temele abordate numărându-se bugetul statului, sistemul sanitar, companiile de stat, absorbţia fondurilor europene, combaterea evaziunii fiscale.
Discuţiile au vizat rolul Comisiei de buget-finanţe în implementarea măsurilor din acordul României cu Fondul Monetar Internaţional, a declarat preşedintele Comisiei de buget-finanţe, Maria Eugenia Barna.
'Cred că cel mai important lucru este consolidarea fiscală. În acest moment, din punct de vedere al Comisiei de buget-finanţe, pot să vă spun că avem cel mai mare număr de proiecte pe care l-am discutat în sesiunea precedentă. Toate au fost analizate cu responsabilitate pentru a nu influenţa ţinta de deficit propusă', a spus Maria Eugenia Barna.
Deputatul PSD Vasile Bleotu a declarat că misiunea FMI a avut şase întâlniri cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) pentru a discuta despre gradul de colectare a veniturilor bugetare. El a afirmat că grupul deputaţilor PSD a pus problema construcţiei bugetului pentru sănătate şi colectarea mai eficientă a TVA.
'Acum se colectează venituri ca pentru un nivel de TVA de 11-12%, adică din veniturile care ar trebui colectate din TVA - 46 miliarde de lei, jumătate - 23 miliarde de lei se pierd prin evaziune fiscală. O îmbunătăţire a colectării ar permite revenirea şi chiar depăşirea actualului nivel de salarii în sectorul bugetar şi la nivelul de pensii. Au mai fost colegi care au pus întrebări vizavi de gradul de absorbţie a fondurilor europene, de ce România a absorbit foarte puţine fonduri europene, dacă ar mai fi fost nevoie de acest acord cu Fondul Monetar Internaţional dacă cele 20 de miliarde de euro erau absorbite. Şi după părerea dânşilor aceasta este o mare lacună pe care o are România legată de modul că nu se fac achiziţii publice transparente, nu se fac lucrări în infrastructură care să respecte legislaţia în vigoare şi ne confruntăm şi în prezent - au constatat chiar acum, în această lună - cu trimiterea de facturi la Bruxelles pentru a fi decontate şi ele nu vor fi decontate, făcute prin licitaţii, după părerea mea, în cele mai multe cazuri, trucate', a spus deputatul Vasile Bleotu.
Vicepreşedintele Comisiei, Adrian Niţu, a declarat că discuţiile au vizat problemele sectorului sanitar şi situaţia companiilor de stat. Potrivit deputatului PD-L, FMI a atras atenţia că sectorul sanitar are nevoie de o reformă profundă, aceasta fiind o prioritate pentru autorităţi după reformele în domeniul salarizării şi pieţei muncii.AGERPRES/(AS-Ady Ivaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Acordul cu FMI ar putea fi prelungit cu 3 luni (sinteză) Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) va cere board-ului prelungirea acordului stand-by de tip preventiv încheiat cu România cu trei luni, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Erik de Vrijer, şeful misiunii FMI în România.
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
Politicienii dau prioritate problemelor economice şi în 2011 - grupaj II Bucureşti, 3 ian /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei au indicat aproape aceleaşi priorităţi pentru 2011, dar se gândesc la formule diferite de guvernare care să le pună în aplicare.
Politicienii dau prioritate problemelor economice şi în 2011 Bucureşti, 24 dec /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei au indicat aproape aceleaşi priorităţi pentru 2011, dar se gândesc la formule diferite de guvernare care să le pună în aplicare.
Franks(FMI) despre sistemul sanitar românesc: Este o maşină veche, poluantă, consumă 30l/100 km Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional /FMI/ consideră că România trebuie să facă o reformă profundă a sistemului sanitar, aceasta fiind o prioritate de vârf după reformele în domeniul salarizării şi pieţei muncii, a declarat vineri, pentru AGERPRES vicepreşedintele Comisiei de buget-finanţe a...