Cele mai citite
 


Marian Sârbu(UNPR):Pensiile vor creşte cel mai probabil la 1 ianuarie 2012. Salariile bugetarilor, discutate în octombrie
sâmbătă, 30 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pensiile vor fi indexate cel mai probabil de la 1 ianuarie 2012 a declarat, vineri, la finalul întrevederii avute cu reprezentanţii Fondului Internaţional Monetar (FMI), Băncii Mondiale (BM) şi Comisiei Europene (CE), preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR, în coaliţia la guvernare), Marian Sârbu.
''Pe baza elementelor de natură economică se întrevede, aproape fără rezerve, numai un şoc ar mai putea să împiedice acest lucru, ca la 1 ianuarie 2012 pensiile să fie indexate cu rata inflaţiei plus 50% din creşterea salariului real pe economie. Poate să înceapă (n.r. - din 2012) un proces de recuperare a veniturilor reale ale populaţiei şi în ceea ce priveşte pensiile şi în ceea ce priveşte salariile bugetarilor'', a precizat Sârbu.
Referindu-se la majorarea salariilor bugetarilor, fostul ministru al muncii a spus că o decizie finală va fi luată în luna octombrie, când se vor stabili şi indicatorii macro-economici pentru anul viitor, dar ''este cert că pe parcursul anului 2012 se va recupera în întregime diferenţa de salariu care a rezultat în urma măsurilor de austeritate luate în domeniu la 30 iunie 2010''.
În ceea ce priveşte salariul minim pe economie, liderul progresist a spus că cu siguranţă se va face ''o recalibrare'' între nivelul salariului minim pe economie şi salariul mediu pe economie astfel încât să se încurajeze crearea de locuri de muncă în economie în mediul privat.
''Una din problemele fundamentale ale României este crearea de locuri în economie în domeniul privat şi nu la bugetari. Un raport cât mai echilibrat între salariul minim pe economie şi salariul mediu a fost vehiculat şi în timpul dezbaterilor cu reprezentanţii FMI, BM şi CE. Decizia finală din acest punct de vedere se va lua în luna octombrie'', a punctat Marian Sârbu.
Pe de altă parte, preşedintele UNPR a spus că în cadrul discuţiilor cu reprezentanţii oficiali ai instituţiilor financiare internaţionale s-a discutat şi despre necesitatea reformării sistemului sanitar.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Salariile mici şi condiţiile de muncă din spitale au provocat o hemoragie a medicilor români către UE /reportaj RTBF/ Pentru medicii români este foarte greu să-şi facă meseria, în spitalele din România echipamentele medicale fiind vechi ori chiar inexistente, personalul insuficient şi salariile mici, astfel că mulţi dintre ei sunt tentaţi să plece în ţări din nordul Europei, unde condiţiile de muncă sunt mult mai atractive...
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
Salariul mediu brut de bază a crescut, la nivel naţional, cu 2,3% în octombrie 2010 Salariul mediu brut de bază, în luna octombrie 2010, a fost de 1.525 lei pentru salariaţii care au lucrat 21 de zile, cu program complet, în creştere cu 2,3% faţă de perioada similară din anul precedent, se arată în datele Institutului Naţional de Statistică /INS/, publicate vineri.
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
Vosganian: Industria şi exportul, cele două sectoare economice care merg ceva mai bine (interviu) Preşedintele Comisiei economice, industrii şi servicii a Senatului, Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei şi Finanţelor, a acordat, la sfârşitul săptămânii, un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care a apreciat că informatizarea sistemului fiscal ar fi "lovitura mortală" dată fenomenului...
CNSLR Frăţia: Reducerea salarială de 25 la sută din 2010 ar putea fi recuperată total în 2011 Preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a afirmat, vineri, după discuţiile avute la Palatul Victoria cu primul ministru Emil Boc, că în anul 2011 salariile mici ar putea creşte cu mai mult de 15 la sută, iar până la finele anului viitor procentul de 25 la sută pierdut în urma reducerilor salariale ar...