Cele mai citite
 


Obama, Calderon şi Harper sfidează virusul A(H1N1) într-un summit nord-american la Guadalajara /Mexic/
duminică, 9 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Guadalajara /Mexic/, 9 aug /Agerpres/ - Peste 2.000 de poliţişti şi militari au fost mobilizaţi în oraşul mexican Guadalajara pentru a asigura securitatea summit-ului nord-american care îi va reuni duminică şi luni pe preşedintele SUA, Barack Obama, pe omologul său mexican, Felipe Calderon, şi pe prim-ministrul canadian Stephen Harper, informează AFP.

Încălzirea climatică se află pe ordinea de zi a acestei reuniuni a conducătorilor Asociaţiei pentru securitate şi prosperitate în America de Nord /ASPAN/, împreună cu lupta împotriva cartelurilor traficanţilor de droguri mexicani, gripa porcină şi criza din Honduras.

Accesul la sediul summit-ului - Centrul cultural Cabanas, o construcţie majestuoasă datând din secolul al XVII-lea - este restricţionat de vineri după-amiază prin bariere metalice, păzite de agenţi ai Poliţiei federale mexicane /PFP/. "Pentru moment, suntem 900, dar vom fi 1.200 în total, iar o echipă de detecţie canină a verificat deja toate instalaţiile centrului", a relatat un ofiţer de poliţie.

Dispozitivul de protecţie este la fel de important în jurul hotelului unde va locui invitatul american. Circa 20 de maşini militare staţionează în împrejurimi. "Suntem circa 1.000 de elemente ale gărzii prezidenţiale, la care se vor alătura efective ale statului major", explică un ofiţer îmbrăcat în civil.

Serviciile de securitate sunt omniprezente pentru a-i păzi pe dnii Obama, Calderon şi Harper de un eventual atentat, dar şi pentru a se asigura că nicio manifestaţie nu va degenera în violenţe.

Prima manifestaţie a week-end-ului, organizată sâmbătă dimineaţa de Greenpeace pentru a aminti de dosarul schimbării climatice, aflat pe ordinea de zi a summit-ului, s-a desfăşurat fără incidente, sub stricta supraveghere poliţienească.

Alte organizaţii au lansat un apel de participare la o manifestaţie - duminică - pentru "suveranitate, pace şi autodeterminarea popoarelor". AGERPRES/(Dan Gheorghiu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Al doilea caz de AH1N1 confirmat şi un pacient cu bronhopneumonie severă decedat în judeţ În judeţul Suceava s-a confirmat un al doilea caz de gripă porcină din acest an, la o femeie în vârstă de 40 de ani, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, joi, de adjunctul DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.
Vrancea: Trei cazuri de gripă porcină, confirmate în judeţ Trei cazuri de gripă porcină AH1N1, semnalate la bolnavi din municipiul Focşani , oraşul Odobeşti şi comuna Baloteşti, au fost confirmate, luni, de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea.
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Hunedoara: Primul caz de gripă porcină descoperit în judeţ Un bărbat de 53 de ani, din oraşul Călan, a fost diagnosticat cu gripă porcină, virusul AH1N1 fiind identificat în urma probelor prelevate de la bolnav şi analizate în laboratorul Institutului Cantacuzino, a informat marţi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
Mircea Badea nu are gripă porcină Mircea Badea nu este infectat cu virsul AH1N1 şi va apărea pe postul Antena 3, marţi seara, în emisiunea sa 'În gura presei', potrivit blogului său personal.
Experţii resping teoria că virusul gripei porcine a fost creat în laborator (OMS) Geneva, 21 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a anunţat că experţi au respins teoria potrivit căreia noul tip de gripă porcină care a infestat circa 6.500 de oameni în întreaga lume s-ar fi putut dezvolta în laborator, relatează AP.