Cele mai citite
 


Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat: Preţul medicamentelor ar putea creşte îngrijorăror de mult
sâmbătă, 30 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Ion Rotaru, avertizează că preţul medicamentelor ar putea creşte îngrijorător de mult în următoarea perioadă, în contextul în care unii furnizori de medicamente vor pleca din ţara noastră, pentru că nu le sunt achitate facturile restante, iar cei rămaşi vor profita de situaţia creată şi vor mări preţurile la medicamente.
"Termenele privind decontarea sumelor pentru medicamente sunt cu mult depăşite, iar unii furnizori se vor retrage din România, motiv suficient pentru cei care vor rămâne să profite de situaţia creată şi să majoreze preţurile la o mare parte dintre medicamente. Asta pe lângă faptul că anumite medicamente nu vor mai fi de găsit sau va dura foarte mult până vor putea fi obţinute", a explicat Rotaru vineri, într-o conferinţă de presă, la Brăila.
Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat a mai spus că problema în sănătate este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Sănătăţii vrea să reducă cu 15% subvenţiile la medicamentele pentru diabet, cancer şi SIDA, începând cu 1 august, "situaţie care va avea consecinţe dramatice asupra acestor pacienţi cu grave probleme de sănătate". AGERPRES/(A - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat: Comisia de sănătate şi-a însuşit modificările propuse de producătorii de medicamente la taxa clawback Comisia pentru sănătate din Senat a avizat favorabil, marţi, o ordonanţă, cu amendamente propuse de producătorii de medicamente la taxa clawback, prin care aceştia solicită eliminarea unor obligaţii retroactive şi o altă modalitate de calcul a taxei.
Brăila: Comasarea spitalelor se face prin şantaj, afirmă preşedintele Comisiei de sănătate din Senat Senatorul PSD de Brăila, Ion Rotaru, preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii utilizează ''şantajul'' pentru a pune în aplicare hotărârea privind comasarea spitalelor, deoarece condiţionează clasificarea spitalelor şi acordarea...
FABC: Bolnavii de cancer vor rămâne de la 1 august fără tratamentul salvator Un număr de 100.000 de pacienţi bolnavi de cancer vor rămâne de la 1 august fără tratamentul salvator susţin reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABAC) într-un comunicat de presă remis joi, AGERPRES.
Brăila: Preşedintele CJ acuză DSP că pune presiune pe Spitalul Judeţean de Urgenţă Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) pune presiune pe Spitalul Judeţean de Urgenţă, ameninţând cu ridicarea autorizaţiei de funcţionare şi oprirea activităţii în spital.
Timiş: Exportul paralel de cistostatice, criticat de eurodeputatul Cristian Buşoi Eurodeputatul liberal Cristian Buşoi a criticat, duminică, exportul paralel de medicamente practicat de unele firme distribuitoare sau farmacii din România, care-i afectează direct pe bolnavii de cancer.
Europa îşi înăspreşte poziţia privind preţul medicamentelor Europa a adoptat o poziţie înăsprită privind preţul medicamentelor, în contextul în care îngrijorarea de lungă durată cu privire la creşterea costurilor asistenţei medicale se traduce printr-o acţiune agresivă, ca urmare a crizei financiare şi recentelor probleme ale euro, notează Financial Times.