Cele mai citite
 


Reţea de trafic de organe anihilată în Turcia: 20 de arestări
sâmbătă, 30 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Poliţia din Istanbul a anihilat o reţea suspectată de trafic de organe şi a arestat 20 de persoane, a informat vineri agenţia de presă Anadolu.
Suspecţii sunt interogaţi de poliţia metropolitană şi alte persoane legate de acest dosar ar putea fi reţinute, precizează agenţia.

Turcia şi-a întărit legile de luptă împotriva traficului de organe umane, iar infractorii condamnaţi pentru această pedeapsă riscă, în baza unui amendament la Codul penal adoptat în 2005, o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare şi o amendă costisitoare.

Un chirurg turc a ţinut în mai multe rânduri prima pagină în presa din Turcia şi de peste hotare pentru implicarea în traficul de organe din Kosovo.

Dr. Yusuf Ercin Sonmez, supranumit 'Dr. Frankenstein', a fost de mai multe ori arestat în Turcia şi a ispăşit o pedeapsă de două luni de închisoare.

Misiunea europeană în Kosovo (EULEX) l-a inculpat în iunie, alături de un cetăţean israelian. Cei doi sunt suspectaţi că au legături cu traficul de organe din Kosovo şi sunt daţi în căutare de Interpol. Sonmez este inculpat pentru trafic de organe, crimă organizată şi exercitarea ilegală a profesiei de medic.

Yusuf Ercin Sonmez a fost arestat, apoi eliberat în Turcia la sfârşitul lui ianuarie, după un interogatoriu desfăşurat la Istanbul.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Trafic de organe: A fost arestat 'Doctorul Frankenstein' turc Un medic turc căutat pentru presupusa sa implicare în traficul de organe în Kosovo şi supranumit 'Doctor Frankenstein' a fost arestat la Istanbul, relatează miercuri media turce, monitorizate de AFP.
Piaţa neagră a vânzării de organe se răspândeşte printre săracii din Europa Confruntaţi cu o sărăcie gravă, unii europeni încearcă să-şi vândă organe precum rinichi, plămâni, maduvă osoasă sau cornee, spun experţii. Acest fenomen este relativ nou în Serbia, o ţară care a fost afectată de război şi care se luptă cu criza financiară care a cuprins continentul. Răspândirea vânzărilor...
Misiunea UE în Kosovo acuză doi bărbaţi de trafic de organe Misiunea europeană de justiţie şi poliţie în Kosovo /EULEX/ a acuzat un cetăţean turc şi altul israelian de trafic ilegal de organe la o clinică din Pristina, a anunţat luni EULEX, informează Reuters.
Trafic de organe: Vor rămâne 'răni deschise' în Kosovo dacă nu aflăm adevărul (Thorbjorn Jagland) Acuzaţiile cu privire la traficul de organe din Kosovo sunt 'foarte serioase' şi 'nu pot rămâne fără răspuns', declară secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, într-un interviu apărut joi în cotidianul spaniol El Pais.
Trafic de organe în Kosovo: Serbia vrea o anchetă internaţională mandatată de ONU New York /Naţiunile Unite/, 17 feb /Agerpres/ - Ministrul sârb al afacerilor externe Vuk Jeremic a cerut miercuri în faţa Consiliului de Securitate al ONU crearea unei comisii de anchetă privind acuzaţiile de trafic de organe în care ar fi fost implicaţi înalţi responsabili din Kosovo.
Trafic de organe în Kosovo: Consiliul Europei, favorabil unei anchete independente Strasbourg, 25 ian /Agerpres/ - Elveţianul Dick Marty a acuzat marţi un grup apropiat de premierul kosovar Hashim Thaci de organizarea traficului de organe prelevate din cadavrele prizonierilor sârbi la sfârşitul anilor '90, într-un raport prezentat Consiliului Europei (CoE), relatează AFP.