Cele mai citite
 


După vizita în Ucraina, patriarhul rus Kirill s-a îmbolnăvit subit (Patriarhia Moscovei)
duminică, 31 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii Kirill s-a îmbolnăvit, din această cauză el fiind nevoit să-şi amâne vizitele la Kronştadt şi Diveevo în zilele de 31 iulie şi 1 august, aşa cum planificase anterior, a anunţat sâmbătă serviciul de presă al Patriarhiei de la Moscova.
În timpul vizitei săptămâna aceasta în Ucraina, Înalt Preafericitul a contractat o boală virală acută, medicii insistând să-şi anuleze toate deplasările şi să stea la Moscova, a declarat pentru RIA Novosti un purtător de cuvânt al Patriarhiei.

În prezent, potrivit acestuia, patriarhul Kirill se află sub supravegherea medicilor, iar starea sănătăţii sale este estimată ca satisfăcătoare.

La sfatul medicilor, patriarhul are nevoie în acest moment de o pauză de la programul său încărcat, a mai spus el.

Patriarhul ruşilor Kirill s-a aflat de la începutul acestei săptămâni în Ucraina, pentru ceremoniile ocazionate de Ziua creştinării slavilor răsăriteni, sărbătorită la 28 iulie în Ucraina şi Rusia. Marţi, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse a vizitat complexul bisericesc Peciorskaia Lavra din Kiev şi a avut o întâlnire cu preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici. Miercuri, împreună cu patriarhul Georgiei, Ilia al II-lea şi mitropolitul Kievului Vladimir, a oficiat o liturghie dedicată cneazului Vladimir, care i-a creştinat pe slavii răsăriteni.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rusia şi Crucea Roşie vor să livreze cât mai curând ajutorul umanitar în Ucraina (diplomaţia rusă) Moscova şi Comitetul Internaţional de Cruce Roşie (CICR) sunt hotărâte să rezolve orice probleme rămase şi să înceapă să livreze ajutor umanitar în estul Ucrainei răvăşit de război cât mai curând posibil, a anunţat marţi MAE rus, citat de agenţia de presă RIA Novosti.
Convoiul umanitar: Rusia şi Ucraina au convenit asupra începerii inspecţiei (CICR) Serviciile vamale şi de protecţie a frontierei din Ucraina şi Rusia s-au pus de acord asupra modalităţilor de inspectare a primului grup de camioane ale convoiului umanitar trimis de Moscova pentru populaţia din estul Ucrainei, a anunţat duminică Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), într-comunicat...
Rusia trimite un nou convoi umanitar în estul Ucrainei, al 12-lea la număr; armata ucraineană invocă o 'provocare' Moscova a trimis marţi un nou convoi 'umanitar' pentru populaţia din Donbas, zonă minieră din estul Ucrainei ce include regiunile Lugansk şi Doneţk - fiefuri ale separatiştilor proruşi - unde, în ajun, cabinetul de miniştri de la Kiev a instituit regim de situaţie de urgenţă, ca urmare a recrudescenţei...
UPDATE/Acord între Moscova şi Kiev asupra modalităţilor de trecere a convoiului umanitar rus în Ucraina /Crucea Roşie/ Rusia şi Ucraina au căzut de acord sâmbătă asupra modalităţilor de trecere în teritoriul ucrainean a convoiului umanitar rus ce aşteaptă la frontieră, dar garanţiile asupra securităţii rămân încă insuficiente, a anunţat un reprezentant al Crucii Roşii, citat de AFP.
Rusia: Gripa porcină a făcut cel puţin 50 de morţi de la venirea iernii Cel puţin 50 de persoane au murit din cauza gripei produse de virusul A/H1N1 în Rusia de la începutul iernii, potrivit unor date obţinute de AFP din declaraţiile autorităţilor regionale, în contextul în care contagiunea cu acest virus pare să se fi accentuat în această ţară.
Moscova critică declaraţiile dure făcute cu o zi în urmă de Rasmussen privind convoiul umanitar Ministerul rus de Externe a declarat sâmbătă că afirmaţia secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, potrivit căreia convoiul umanitar rus a pătruns pe teritoriul Ucrainei fără acordul Kievului şi fără implicarea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) nu este decât 'o altă minciună'...