Cele mai citite
 


Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme: MCSI alocă 15 milioane de euro pentru informatizarea spitalelor
duminică, 31 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) va aloca 15 milioane de euro pentru informatizarea spitalelor din România, a declarat, sâmbătă, la Botoşani, ministrul Valerian Vreme.
Potrivit acestuia, de finanţări vor beneficia cel puţin 40 de unităţi spitaliceşti, în baza unor proiecte depuse la MCSI. Contractele dintre spitalele beneficiare şi MCSI vor fi semnate până la sfârşitul acestui an, iar implementarea proiectelor va avea loc în 2012.
"Sperăm să finanţăm în jur de 40 de spitale din România. Finanţăm atât soluţia tehnică, cât şi soluţia legată de partea de soft. În aceşti bani se va face totul, de la hard, soft, instruire şi internet", a afirmat Vreme.
Oficialul MCSI susţine că valoarea maximă a unui proiect va fi de 400.000 de euro. Pentru obţinerea acestor finanţări au depus proiecte 181 de spitale din ţară.
Informatizarea spitalelor, prin Operaţiunea 3.2.4 intitualată 'Susţinerea implementării de soluţii de e-Sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband acolo unde este necesar', are ca scop dezvoltarea serviciilor medicale prin implementarea unui sistem informatic integrat, asigurând accesul cetăţenilor şi personalului medical la servicii informatice de tip e-sănătate.
Perioada de înregistrare on-line a propunerilor de proiecte a fost cuprinsă între 12 mai şi 8 iulie, alocarea financiară fiind de 60 milioane lei, din care suma de 48.972.000 lei provine de la Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).
În cadrul acestei operaţiuni se finanţează proiecte care propun creşterea productivităţii şi calităţii serviciilor oferite de spitale prin implementarea de sisteme, servicii şi aplicaţii electronice de e-sănătate la nivel local, care să asigure simultan reducerea reală a costurilor interne a spitalelor, reducerea timpului de prelucrare a datelor medicale în avantajul doctorilor şi a managerilor de spital, creşterea numărului persoanelor fizice care vor avea acces la servicii medicale informatizate, creşterea numărului personalului medical instruit pentru folosirea sistemelor informatice de e-sănătate. AGERPRES/(A- Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Valerian Vreme: Zeci de spitale vor putea primi finanţare pentru informatizare În jur de 40 de spitale vor putea primi finanţare în vederea informatizării, respectiv maximum 400.000 de euro pe proiect, bani nerambursabili, în cadrul Operaţiunii e-Sănătate local, a declarat sâmbătă ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, într-o conferinţă de presă...
MCSI: Peste 180 de proiecte depuse pe e-Sănătate şi circa 2.140 de dosare în programul privind infrastructura IT a IMM-urilor Apelul recent încheiat pentru programul e-Sănătate a adunat 181 de proiecte, în timp ce în cazul programului privind dezvoltarea infrastructurii IT a IMM-urilor au fost depuse 2.142 de dosare, a declarat, marţi, Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
Harghita: Proiect unic în România de interconectare a tuturor spitalelor din judeţ printr-un sistem informatic Spitalele din judeţul Harghita vor fi interconectate printr-un sistem informatic modern, realizat cu fonduri europene, care dă posibilitatea medicilor specialişti să aibă acces la datele medicale ale pacienţilor pe care-i tratează.
Botoşani: Proiect de lege privind stimularea natalităţii, iniţiat de deputatul PSD Tamara Ciofu Deputatul social-democrat Tamara Ciofu a depus, marţi, în Parlament un proiect de lege privind stimularea natalităţii în România prin implicarea directă a autorităţilor locale.
Ministrul Comunicaţiilor a semnat două contracte de finanţare de peste 212 milioane lei Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, împreună cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, au semnat vineri două contracte de finanţare din fonduri structurale pentru proiectele 'Sistem informatic integrat pentru dosarul electronic de sănătate' şi 'Prescripţia e...
Cluj: Sistem informatic integrat pus în funcţiune la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca dispune, începând de joi, de un sistem informatic integrat de management, care a fost realizat pe parcursul a doi ani, începând din 2010, printr-un proiect cofinanţat cu suma de 3.436.537 de lei din Fondul European de Dezvoltare Regională.