Cele mai citite
 


Mureş: Tinerii din PDL, într-o acţiune voluntară de eliminare a efectelor inundaţiilor, la Deda
duminică, 31 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tinerii din Partidul Democrat Liberal organizează, sâmbătă, în comuna Deda o acţiune voluntară de eliminare a efectelor inundaţiilor produse în urma unei ploi torenţiale care s-a abătut, marţi seara, asupra localităţii şi care a afectat peste 200 de gospodării şi instituţii.
Potrivit unui comunicat de presă, la acţiune participă 30 de voluntari ai OT PDL Mureş, care şi-au propus să cureţe curtea Grupului Şcolar Deda, grav afectată de viitură, şi să refacă anexele şi gardul unei gospodării aparţinând celei mai vârstnice femei din comună.
Ploaia torenţială care a căzut, marţi seara, asupra comunei Deda şi a satului aparţinător Bistra Mureşului a afectat în jur de 200 de gospodării şi a inundat peste 60 de case, potrivit unui bilanţ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş.
Au fost inundate 59 de locuinţe în Deda, 5 în Bistra Mureşului, peste 200 de gospodării în Deda şi 15 la Bistra Mureşului. De asemenea, viiturile produse pe râul Mureş şi pe afluenţii acestuia, au afectat şapte poduri, din care unul este distrus, ale 11 podeţe fiind afectate.
Potrivit ISU, au fost afectate o farmacie, trei societăţi comerciale, un teren de minifiotbal al Grupului şcolar Deda, un drum comunal este blocat pe 1,5 km. Au mai fost afectate 4,5 ha de teren arabil, 10 ha păşune, au fost luaţi de apă 50 metri cubi de material lemnos, 500 de metri liniari de reţea de apă şi 100 de metri liniari de reţea de canalizare, au fost inundate 25 de fântâni, iar 120 de animale mici au murit. AGERPRES/(AS - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Exerciţiu pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un accident chimic la Azomureş Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ''Horea'' al judeţului Mureş a organizat, marţi, un exerciţiu pentru verificarea modului în care poate fi gestionată o situaţie de urgenţă generată de un accident tehnologic la combinatul de îngrăşăminte chimice Azomureş din Târgu Mureş, care a dus la o...
ISU Mureş: A fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie stabilit pentru judeţul Bistriţa-Năsăud Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Horea' al judeţului Mureş a anunţat, miercuri, că, în urma accidentului feroviar petrecut între localităţile Gledin şi Râpa de Jos, la km 33+200m, din cauza amplorii evenimentului şi a numărului mare de victime, a fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie...
David Csaba(ABA Mureş): Nu cred că există un proiect mai vast pe linie de situaţii de urgenţă, decât WATMAN Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Mureş a anunţat, marţi, încheierea primei etape a proiectului WATMAN - Sistem informaţional pentru Managementul Integrat al Apelor, unul dintre cele mai de amploare proiecte derulate în România pe linie de situaţii de urgenţă, care are o valoare totală de 63 de milioane...
Mureş: Elicopter solicitat pentru salvarea unei persoane surprinse de o viitură, la Moreşti Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş, colonel Dorin Oltean, a declarat luni, pentru AGERPRES, că a solicitat intervenţia unui elicopter şi a scafandrilor, după ce o persoană a fost surprinsă de o viitură pe o insulă din mijlocul râului Mureş, la Moreşti.
Alba: ISU va fi dotat cu noi echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă Patru autospeciale de teren pentru lucrul cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe de prim ajutor (tip B2) vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba, printr-un proiect realizat de Asociaţia...
Caraş-Severin: Bilanţ la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, prefectul Octavian Ţunea, a precizat marţi, la şedinţa de bilanţ a ISU, că pompierii militari şi-au făcut pe deplin datoria anul trecut, în ciuda reducerilor de personal şi a constrângerilor bugetare.