Cele mai citite
 


RATB: 220 de turişti în două zile pe autobuzele etajate din Capitală
duminică, 31 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noua linie de transport 'Bucharest City Tour' destinată vizitării obiectivelor turistice din Bucureşti a înregistrat în primele două zile de funcţionare 220 de turişti, informează RATB.
Proiectul pilot, implementat de RATB împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prevede o creştere graduală a numărului de persoane care vor utiliza acest mijloc de vizitare a Capitalei, pe măsură ce procesul de promovare, abia iniţiat, va atinge masa critică.
"Ne bucură că punem la dispoziţie un nou instrument care permite atragerea unui număr mai mare de turişti în Capitală, iar estimările noastre sunt optimiste: în trei luni vom înregistra aproximativ 80.000 de persoane transportate. De altfel, nu ne aşteptăm la transport de masă, nicăieri în lume aceste autobuze nu sunt pline", a afirmat Adrian Criţ, directorul RATB.
Noua linie turistică a fost lansată joi, 28 iulie, şi este deservită de patru autobuze speciale, supraetajate, cu o capacitate de 77 locuri. Obiectivele turistice aflate de-a lungul traseului sunt: Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.
Maşinile circulă la un interval de 15 minute şi au fost închiriate pentru un program-pilot de la Primăria Constanţa.
Linia funcţionează între orele 10.00-22.00, intervalul de succedare între vehicule fiind de 15 minute. Traseul are o lungime de 15,4 kilometri, 14 staţii şi este parcurs în aproximativ 50 de minute.
Tarifele de transport pentru această linie, stabilite pe categorii de vârstă, sunt: 25 lei un bilet pentru adulţi şi 10 lei un bilet pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani. Copiii cu vârsta de până la 7 ani, însoţiţi de adulţi, beneficiază de transport gratuit. Cardul de călătorie este valabil 24 de ore de la prima validare şi se poate procura din autobuzele turistice.
Utilizarea cardului pe parcursul întregii zile oferă turiştilor avantajul flexibilităţii în alegerea programului şi obiectivelor de interes.
Proiectul "Bucharest City Tour" se înscrie în linia modernizării şi diversificării gamei de servicii promovate de RATB în cursul ultimului an, după înfiinţarea traseelor de noapte şi a traseelor turistice ecumenice. AGERPRES/(AS, Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maria Grapini: Vom modifica modalitatea de autorizare a staţiunilor turistice Vom modifica modalitatea de autorizare a staţiunilor pentru ca acestea să devină cu adevărat atractive pentru turişti, a declarat, vineri, Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turim, la un seminar de specialitate.
Turismul balnear din România înregistrează circa un milion de turişti anual, 10% fiind străini Turismul balnear din România înregistrează în prezent circa un milion de turişti anual, 10% dintre aceştia fiind străini, a declarat, luni, preşedintele organizaţiei patronale a turismului balnear din România, Nicu Rădulescu, după deschiderea conferinţei internaţionale privind turismul de sănătate.
Tulcea: O nouă instruire a medicilor pentru punerea în funcţiune a sistemului de telemedicină din Deltă Medicii de familie din Delta Dunării implicaţi în punerea în practică a sistemului de telemedicină vor fi instruiţi din nou luna aceasta pentru ca proiectul pilot să poată fi folosit la capacitatea sa maximă.
Ialomiţa: Proiect de promovare a turismului în staţiunea Amara Lacul Amara şi nămolul de aici, dar şi alte resurse turistice şi componente ale mediului natural, de climă, floră şi faună specifice lacului vor fi promovate, timp de doi ani, prin intermediul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, în valoare totală...
2.000 de turişti kuweitieni pe an ar putea practica turismul de sănătate la Băile Felix Un proiect pentru efectuarea tratamentelor de recuperare pentru pacienţii Spitalului Alorf din Kuweit în unităţi turistice specializate din staţiunea balneară Băile Felix se derulează, în acest an, în România, ţinta proiectului vizând atragerea a 2.000 de turişti pe an, potrivit unui comunicat al Ministerului...
Biserica Ortodoxă Română încearcă să înfiinţeze unităţi medicale, pe lângă biserici Biserica încearcă să înfiinţeze unităţi medicale în care va fi acordată gratuit asistenţă medicală, ca model de îngrijire a bolnavilor, a orfanilor, a bătrânilor singuri şi a persoanelor cu alte lipsuri şi nevoi, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica.