Cele mai citite
 


Uleiul de măsline, 'combustibil' pentru inimă
duminică, 31 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cercetători de la Centrul Naţional de Sănătate din oraşul Bordeaux /Franţa/ insistă că utilizarea permanentă a uleiului de măsline în salate şi chiar la prăjit ar putea scădea cu 41% riscul de infarct miocardic şi alte afecţiuni cardiovasculare, potrivit portalului Medinfo.
În urma unei investigaţii în care au fost antrenaţi peste 8.000 de locuitori din Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie şi Franţa, ei au constatat o incidenţă ridicată a atacurilor de cord la rezidenţii din Marea Britanie.

Oamenii de ştiinţă explică acest fapt prin preferinţa britanicilor pentru grăsimile de origine animală, în timp ce locuitorii ţărilor mediteranene s-au dovedit a fi mai sănătoşi, deoarece preferă de departe uleiul de măsline la gătit.

Uleiul de măsline, spun experţii, conţine o cantitate mare de grăsimi sănătoase Omega-6, care pot preveni inflamarea vaselor de sânge şi pot contribui la scăderea tensiunii arteriale, ceea ce are un impact pozitiv asupra întregului sistem cardiovascular. În plus, stomacul uman absoarbe mai uşor uleiul de măsline decât grăsimile animale, mai spun ei în pledoaria lor pentru consumul de ulei de măsline.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Uleiul de măsline are efect protector împotriva bolilor de inimă (studiu) Un nou studiu arată efectele benefice ale uleiului de măsline în ceea ce priveşte protecţia împotriva bolilor cardiovasculare. Dr Philippe Tellier explică, în Journal international de Medecine, că 'şi în Spania factorii de risc cardiovascular câştigă mereu teren şi totuşi frecvenţa bolilor de inimă nu...
Cum putem evita un atac de cord sau un accident vascular cerebral? Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca mai mult de 17.3 milioane de oameni de pe glob au murit în anul 2008 de boli cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. Contrar credintei populare, patru din cinci dintre aceste decese au avut loc în ţările mici şi cu...
Uleiul de măsline salvează creierul de la îmbătrânire (studiu) Uleiul de măsline, cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate, are în compoziţia sa substanţe ce pot proteja împotriva bolii Alzheimer, potrivit unui studiu apărut în ultimul număr al revistei americane ACS Chemical Neuroscience.
Programul prelungit de muncă sporeşte riscul de boli cardiovasculare Cei care muncesc peste 11 ore pe zi, în locul programului obişnuit de la 9 la 5, prezintă un risc crescut de a se îmbolnăvi de inimă, avertizează experţi britanici citaţi marţi de BBC.
Bolile persistente de piele pot cauza afecţiuni cardiovasculare (studiu) Cercetătorii japonezi au descoperit că maladiile de piele persistente, netratate, ar putea afecta organele interne, provocând boli cardiovasculare şi tulburări metabolice, informează miercuri agenţia Xinhua.
Uleiurile vegetale reduc colesterolul, dar nu şi riscul cardiovascular (studiu) Înlocuirea grăsimilor animale cu uleiuri vegetale reduce nivelul colesterolului, dar nu diminuează şi rata mortalităţii, inclusiv a celei cardiovasculare, potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost întâmpinate cu scepticism de unii experţi, relatează agenţia France Presse (AFP).