Cele mai citite
 


Nataţie: "Cu un bun avocat, poţi să scapi uşor", apreciază Cornel Mărculescu, directorul executiv al FINA
luni, 1 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul executiv al Federaţiei Internaţionale de Nataţie (FINA), românul Cornel Mărculescu, a comentat sâmbătă decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de a nu-l suspenda pe brazilianul Cesar Cielo, depistat pozitiv la un diuretic, apreciind că "dacă ai un avocat bun, poţi să scapi uşor".
"Cu un avocat bun, poţi să scapi uşor. În schimb, cu un avocat prost, poţi să iei maximum de pedeapsă. Dacă avocatul este bun şi există şi o bună argumentaţie, atunci acestea influenţează corpul de judecători. Marja este prea mare şi consider că este prea mult", a precizat oficialul FINA.
Brazilianul Cesar Cielo, care a fost depistat pozitiv la furosemid în luna mai, a primit un avertisment de la Federaţia braziliană, dar FINA a făcut apel la această decizie cerând o suspendare în faţa TAS, care a decis însă să confirme avertismentul şi să respingă apelul.
În februarie 2007, înotătoarea rusă Anastasia Ivanenko a fost suspendată pe doi ani după un control pozitiv la furosemid.
"Nu este uşor să explici unui sportiv de ce într-o zi este negru, iar în alta alb. Cum să explici că unii pot lua un simplu avertisment, care nu înseamnă nimic, în timp ce alţii primesc doi ani pentru aceeaşi substanţă?", a adăugat responsabilul român.
Directorul FINA a mai afirmat că intenţionează să discute despre această situaţie cu responsabilii Agenţiei Mondiale Antidopaj (AMA), precizând că înţelege fluierăturile venite din tribune la victoria lui Cielo în proba de 50 m fluture în prima zi a Mondialelor de la Shanghai: "Este normal. Oamenii sunt frustraţi".
AGERPRES (Vlad Constantinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Jocurile Europene Baku 2015: Primul caz de dopaj înregistrat la competiţia din Azerbaidjan Tânărul boxer albanez Rexhildo Zeneli (19 ani), participant la Jocurile Europene 2015 de la Baku, a fost depistat pozitiv în urma unui control antidoping, acesta fiind primul caz de dopaj înregistrat la competiţia din Azerbaidjan, a anunţat Comitetul Olimpic European într-un comunicat.
Ciclism: Dopaj - UCI face apel împotriva deciziei Federaţiei spaniole de reducere a pedepsei lui Sevilla Uniunea ciclistă internaţională a anunţat că a depus apel împotriva deciziei Federaţiei spaniole de a-i reduce de la 2 ani la şase luni pedeapsa cu suspendare a ciclistului spaniol Oscar Sevilla, controlat pozitiv la un produs mascant în timpul Turului ciclist al Columbiei din 2010.
Ciclism: Rusul Kolobnev, exonerat de acuzaţia de dopaj în Turul Franţei 2011 Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) l-a exonerat de acuzaţia de dopaj pe rusul Alexandr Kolobnev din timpul Turului Franţei 2011 şi a respins suspendarea de 2 ani solicitată de Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI).
Nataţie: TAS a dat motivarea sentinţei în cazul brazilianului Cesar Cielo Tribunalul arbitral pentru sport (TAS) a dat publicităţii motivarea sentinţei prin care nu l-a suspendat pe Cesar Cielo pe 21 iulie, respingând cererea de suspendare de 3 luni formulată de Federaţia internaţională de nataţie (FINA) faţă de sprinterul brazilian, depistat pozitiv cu un diuretic.
Furosemid: Patronul Teva din Franţa vrea 'urmărirea pistei umane' Patronul Teva France , un laborator care face obiectul unei anchete pentru o eroare de ambalaj a medicamentului Furosemid, ce s-ar putea afla la originea mai multor decese, a indicat vineri că urmăreşte de acum o 'pistă umană', relatează AFP.
Dopaj: Comitetul Olimpic Spaniol apără succesele sportului local Preşedintele Comitetului Olimpic Spaniol, Alejandro Blanco, a apărat miercuri succesele sportului din ţara sa, care se confruntă în prezent cu afacerea Contador şi cu acuzaţiile de dopaj venite din Franţa, relatează AFP, citată de Agerpres.