Cele mai citite
 


Nataţie: Fina a adoptat paşaportul biologic
luni, 1 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia internaţională de nataţie (Fina) a decis adoptarea unui program cu privire la paşaportul biologic, cu scopul de a combate dopingul. Această metodă de supraveghere a sportivilor a fost adoptată prima oară de ciclism, documentul individual conţinând date privind profilul sanguin al fiecărui sportiv, variaţiile nefireşti putând indica dopajul.
"Este o idee excelentă", a declarat campionul olimpic la 1.500 m liber Ous Mellouli, din Tunisia. "În mod evident, problema dopingului în nataţie intrase într-un con de umbră, în special din cauza inconsistenţei regulilor federaţiei internaţionale, care au putut permite deciziile la ultimele cazuri", a adăugat el, referindu-se, în mod clar, la brazilianul Cesar Cielo, care a câştigat apelul în faţa Tribunalului arbitral pentru sport (TAS) de la Lausanne.
De altfel, tunisianul a suferit şi el o suspendare de 18 luni, după ce a fost depistat pozitiv la amfetamine, dar a declarat că luase un stimulent într-o sesiune de examene la Universitatea Californiei de Sud. AGERPRES (Lucian Oprea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ciclism: Rusul Kolobnev, exonerat de acuzaţia de dopaj în Turul Franţei 2011 Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) l-a exonerat de acuzaţia de dopaj pe rusul Alexandr Kolobnev din timpul Turului Franţei 2011 şi a respins suspendarea de 2 ani solicitată de Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI).
Ciclism: UCI a lăsat să se înţeleagă că vor apărea noi cazuri de dopaj, bazate pe paşapoarte Uniunea ciclistă internaţională (UCI) a lăsat să se înţeleagă că vor apărea în curând alte cazuri de dopaj, depistate pe baza anomaliilor din paşapoartele biologice.
Ciclism: Dopaj - UCI face apel împotriva deciziei Federaţiei spaniole de reducere a pedepsei lui Sevilla Uniunea ciclistă internaţională a anunţat că a depus apel împotriva deciziei Federaţiei spaniole de a-i reduce de la 2 ani la şase luni pedeapsa cu suspendare a ciclistului spaniol Oscar Sevilla, controlat pozitiv la un produs mascant în timpul Turului ciclist al Columbiei din 2010.
Ciclism: Alberto Contador, 4 zile sub judecata TAS Ciclistul spaniol Alberto Contador, un jucător german de tenis de masă, 5 fotbalişti mexicani, ca şi aproximativ 100 de internaţionali de juniori au fost, recent, depistaţi pozitiv la clenbuterol, dar alergătorul spaniol este singurul care trebuie să răspundă, de luni şi până joi, în faţa Tribunalului...
Ciclism: Coni a deschis o anchetă pentru dopaj contra lui Riccardo Ricco Comitetul olimpic naţional italian (Coni) a decis să deschidă, marţi, o procedură disciplinară pentru dopaj împotriva ciclistului Riccardo Ricco, spitalizat duminică după un leşin datorat autotransfuziei, informaţie de presă confirmată de justiţie.
Ciclism: Columbianul Soler, locul 2 în Turul Elveţiei, transportat de urgenţă la spital Columbianul Juan Mauricio Soler (Movistar), 28 de ani, a căzut serios joi, în etapa a 5-a a Turului ciclist al Elveţiei, fiind transportat la spital pentru examene medicale amănunţite, el fiind ocupantul locului secund în clasamentul general.