Cele mai citite
 


Nataţie: TAS a dat motivarea sentinţei în cazul brazilianului Cesar Cielo
luni, 1 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tribunalul arbitral pentru sport (TAS) a dat publicităţii motivarea sentinţei prin care nu l-a suspendat pe Cesar Cielo pe 21 iulie, respingând cererea de suspendare de 3 luni formulată de Federaţia internaţională de nataţie (FINA) faţă de sprinterul brazilian, depistat pozitiv cu un diuretic.
În apărarea sa, Cielo a explicat că originea furosemidului (diuretic) era din contaminarea unui complement alimentar pe bază de cafeină, pe care îl utiliza în mod regulat, pe baza unei prescripţii medicale. În comunicatul în care îşi prezintă motivarea, TAS observă, în primul rând, că amintitele "capsule de cafeină au fost prescrise de doctorul lui Cesar Cielo de la sfârşitul anlui 2009, iar acestea au fost fabricate de aceeaşi farmacie, încă din primul moment".
TAS observă, de asemenea, că substanţa folosită pentru capsule, în speţă cafeina, era pură şi nu a fost amestecată cu alte substanţe, dar şi că, fapt determinant, urmele de furosemid depistate la sportiv în laboratorul din Rio de Janeiro se aflaseră pe recipientele în care sportivul îşi păstra medicaţia.
De altfel, farmacia care a preparat capsulele de cafeină a admis că în aceeaşi zi a făcut, pentru alţi clienţi, mai multe produse destinate tratamentului maladiilor cardiace, care conţineau furosemid. În fine, s-a reţinut că în urina sportivilor controlaţi s-a găsit o concentraţie de furosemid nediluată, ceea ce înseamnă că "acesta nu a fost utilizat ca agent mascant în acest caz". AGERPRES (Lucian Oprea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ciclism: Rusul Kolobnev, exonerat de acuzaţia de dopaj în Turul Franţei 2011 Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) l-a exonerat de acuzaţia de dopaj pe rusul Alexandr Kolobnev din timpul Turului Franţei 2011 şi a respins suspendarea de 2 ani solicitată de Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI).
Incontinenta urinara si utilizarea scutecelor pentru adulti Incontinenta urinara defineste pierderea controlului asupra vezicii urinare si este o probleme comuna, in special in randul persoanelor varstnice.
Bihor: Mai mult de jumătate din unităţile şcolare nu au autorizaţie sanitară de funcţionare Inspectorii sanitari au constatat după verificarea celor 130 unităţi de învăţământ din judeţul Bihor, din care 102 în mediul rural şi 28 în mediul urban, că doar 53 unităţi controlate aveau autorizare sanitară de funcţionare (ASF) avizată la zi, o unitate avea autorizaţie sanitară cu plan de conformare...
Vin, ceai, cacao: efectul protector al flavonoizilor Vinul, ceaiul, ciocolata, în primul rând, precum şi alte alimente, conţin flavonoizi, substanţe cu acţiune antioxidantă şi anti-inflamatorie, cu efect protector la nivelul inimii şi al creierului. În ultimii cincisprezece ani, s-au intensificat cercetările privind aceste molecule conţinute în alimentaţie...
Kilogramele acumulate de Sărbători nu se pierd doar prin exericiţii fizice Data de 7 ianuarie nu înseamnă doar sfârşitul Sărbătorilor, care au însemnat mese copioase şi consumul exagerat de alcool şi dulciuri, ci şi constatarea depunerii unui ţesut adipos abdominal, notează joi ziarul La Razon.
Sport: Snus, tutun-pudră care se administrează direct pe gingii, în atenţia AMA Snus, tutun-pudră apărut în ţările scandinave, a invadat decorul în numeroase discipline sportive, în principal hochei pe gheaţă şi schi, în aşa măsură încât Agenţia mondială antidopaj (AMA) a decis să adauge nicotina în programul său de supraveghere pentru 2012.