Cele mai citite
 


Urgenţa Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, în pericol de a fi desfiinţată
vineri, 2 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Miercurea Ciuc- Secţia de Urgenţă a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc este în pericol de a fi desfiinţată, din cauza lipsei acute de medici specialişti. (sursa: Agerpres)

Directorul spitalului, dr. Demeter Ferenc, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că de la 1 ianuarie trei din cei patru medici au părăsit secţia de urgenţă, iar al patrulea va pleca de la 1 februarie.

'De la 1 ianuarie am rămas cu un singur medic, după ce doi dintre colegi au câştigat examenele de secundariat, iar al treilea a obţinut un post mai bine plătit' a explicat dr. Demeter.
Directorul spitalului spune că a luat deja legătura cu medici tineri şi încearcă să-i convingă să lucreze la secţia de urgenţă, salariile fiind destul de atractive.
'Le oferim salarii de manager, condiţii bune de lucru şi locuinţă de serviciu şi sperăm că vom reuşi să-i atragem' a spus dr. Demeter, care recunoaşte însă că tinerii medici preferă centrele universitare din oraşele mari.
Tinerii de astăzi vor să aibă totul de-a gata, fără prea mare efort. Ţin morţiş să primească posturi în centre universitare, pe salarii mari', a precizat directorul spitalului judeţean din Miercurea Ciuc.
Până la rezolvarea problemei, gărzile la Serviciul de Urgenţă sunt asigurate acum de medicii de la celelalte secţii ale spitalului, dar şi de medici de familie din Miercurea Ciuc sau de medici de urgenţă veniţi de la Gheorgheni.
Dr. Demeter a ţinut să sublinieze că dacă nu se acoperă deficitul de medici, existenţa secţiei de urgenţă este periclitată. El a ţinut însă să adauge că va încerca rezolvarea problemei apelând chiar la medici din sudul ţării.
'Mă duc la Slobozia şi iau medici de acolo. Deja am dat telefoane la colegii mei din sudul ţării şi trebuie să reuşim să rezolvăm problema' a conchis dr. Demeter.
Noul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se află în fruntea instituţiei sanitare de aproximativ 2 luni. Fostul director, dr. Bachner Istvan a fost demis de ministrul sănătăţii pentru management defectuos. AGERPRES (Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.
Mehedinţi: Deficit de medici specialişti la Spitalul judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Drobeta Turnu Severin are un deficit de cinci medici chirurgi, situaţie care trenează de circa doi ani, a declarat joi, pentru AGERPRES, reprezentantul unităţii, medic Cristian Jianu.
Călăraşi: Criză de cadre medicale la Spitalul de Urgenţă Judeţean Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi are mare nevoie de medici specialişti, în condiţiile în care se confruntă cu o criză de cadre medicale.
Harghita: 12 tineri medici specialişti îşi încep activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Un număr de 12 tineri medici specialişti îşi încep activitatea în această lună la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, o parte dintre ei finalizându-şi aici rezidenţiatul, iar restul câştigând concursurile organizate pentru ocuparea posturilor.
Eugen Nicolăescu: Urgenţa a fost, este şi va fi un serviciu care se pune imediat la dispoziţia pacientului Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat duminică la Pro TV că serviciul de urgenţă a fost, este şi va fi în continuare un serviciu care se va pune imediat la dispoziţia cetăţeanului şi a precizat că nicio consultaţie a bolnavului cronic nu va fi plătită de acesta.
UPDATE Managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca a fost demis Managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Nicuşor Louchi, a fost demis "pentru incapacitate managerială", a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, care s-a deplasat la această unitate sanitară pentru a verifica dacă secţia specială pentru arşi grav este funcţională.