Cele mai citite
 


Gripa A: 36 de morţi în Anglia /+ 9/, un recul net al numărului de noi cazuri
joi, 6 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Londra, 6 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în rândul persoanelor atinse de gripa A(H1N1) a crescut de la 27 la 36 săptămâna trecută, dar cel de noi cazuri de contaminare s-a redus cu peste două treimi, au anunţat joi autorităţile sanitare, relatează joi din Londra AFP.

Numărul bolnavilor decedaţi după ce au contractat gripa, zis ''porcină'', dar fără ca această maladie să reprezinte cauza, a ajuns săptămâna trecută la 36, faţă de 27 săptămâna precedentă, a declarat Health Protection Agency /HPA, agenţia sanitară publică/ într-un comunicat.

Dar există indicii care arată în mod clar că numărul de noi cazuri în Anglia a scăzut în mod semnificativ săptămâna trecută'', precizează agenţia.

HPA estimează că numărul de noi cazuri de contaminare a atins săptămâna trecută 30.000 de persoane, faţă de 110.000 săptămâna precedentă.

Agenţia adaugă totuşi că este ''foarte dificil'' să se facă o evaluare a numărului de cazuri, din cauza noului sistem de telediagnostic, care permite acum să nu se mai consulte un medic pentru a obţine antiviralul Tamiflu.

HPA precizează astfel că marja sa de estimare variază foarte mult, între 15.000 şi 85.000 de noi cazuri săptămâna trecută.

Cifrele nu se referă la decât la Anglia, Ţara Galilor, Irlanda de Nord şi Scoţia, care dau şi ele bilanţul propriu.

Potrivit ultimelor cifre disponibile, patru persoane au murit în Scoţia după ce au contractat gripa A, ceea ce ridică la 40 numărul total al deceselor în Regatul Unit.AGERPRES/(Angela Sârbu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 1.100 decese de gripă porcină /bilanţ OMS/ Geneva, 5 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în urma contractării virusului A (H1N1) a depăşit bariera de 1.000, ajungând la 1.154, imensa lor majoritate pe continentul american, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii miercuri şi preluat de AFP....
Primul deces de gripă porcină în Vietnam Hanoi, 4 aug /Agerpres/ - Vietnamul a înregistrat marţi primul deces de gripă porcină, cel al unei tinere de 29 ani din provincia Khanh Hoa /sudul ţării/, au anunţat surse medicale locale, citate de AFP.
Polonia/A(H1N1): 100 de cazuri, de la începutul epidemiei Varşovia, 4 aug /Agerpres/ - Serviciile sanitare poloneze (GIS) au anunţat marţi că au diagnosticat în total o sută de cazuri de contaminare cu virusul A(H1N1) de la începutul epidemiei - informează AFP.
Un actor britanic care combătea virusul A (H1N1) prin televiziune s-a îmbolnăvit el însuşi de gripă porcină Londra, 8 aug /Agerpres/ - Actorul britanic David McCusker /30 ani/, interpret într-un spot publicitar în care explica oamenilor cum să evite îmbolnăvirea de gripă porcină, a recunoscut vineri că nu a ştiut să-şi aplice propriile sfaturi şi s-a contaminat el însuşi de virusul A (H1N1), informează AFP...
Ex-premierul irlandez Garrett Fitzgerald şi-a transformat vacanţa în Franţa în concediu medical Lyon /Franţa/, 8 aug /Agerpres/ - 20 de irlandezi, între care şi fostul premier Garrett Fitzgerald, au fost izolaţi sâmbătă, într-un castel din Auvergne, unde îşi petreceau vacanţa în familie, după ce câţiva dintre ei au prezentat simptome de contaminare cu virusul A(H1N1), informează AFP, citând surse...
India confirmă primul deces provocat de gripa porcină New Delhi, 4 aug /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii indian a confirmat marţi primul deces provocat în ţară de virusul gripei porcine, cel al unei eleve de 14 ani, relatează AP.