Cele mai citite
 


Ponta îi scrie lui Jeffrey Franks: PSD va susţine măsurile cu caracter social anunţate de guvern
luni, 1 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta i-a adresat duminică o scrisoare deschisă şefului misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI) în România, Jeffrey Franks, în care îl informează că PSD va susţine toate acele măsuri cu caracter social anunţate de Guvernul Boc.
'Am aflat cu surprindere şi încântare în acelaşi timp că Guvernul României intenţionează să adopte o serie de măsuri pe care opoziţia le promovează de multă vreme. Este vorba despre revenirea pensiilor şi a salariilor din sectorul bugetar la nivelul anterior tăierilor, precum şi despre proiectul coşul de solidaritate, pentru pensionari. Sunt iniţiative de stânga, pe care le apreciem şi de care românii au mare nevoie', se arată în scrisoarea liderului PSD.
Ponta adaugă că PSD va susţine toate aceste măsuri cu caracter social, anunţate de Guvern şi le va promova şi în cadrul Uniunii Social Liberale, deşi adoptarea lor s-ar fi impus încă din debutul crizei economice.
'Remarc, ca un semn de seriozitate şi de garanţie a implementării acestor măsuri, faptul că ele au fost anunţate în timpul prezenţei delegaţiei Fondului Monetar Internaţional în România. Aceasta înseamnă că ele nu sunt simple enunţuri menite să amăgească populaţia şi să creeze false aşteptări. Lansarea lor în contextul discuţiilor dintre reprezentanţii Guvernului României şi delegaţia FMI denotă că ele sunt agreate de dumneavoastră', mai spune Ponta.
Preşedintele PSD adaugă însă că aceste măsuri extrem de necesare vin foarte târziu şi nu sunt suficiente ele neputând acoperi 'creşterea fulminantă' a taxelor şi a preţurilor la alimente şi bunuri de larg consum şi nici nu pot oferi populaţiei, în special categoriilor defavorizate, posibilitatea de a privi cu linişte şi detaşare iminenta eliminare a subvenţiei la căldură şi apă caldă, precum şi introducerea sistemului de coplată în sistemul de sănătate.
'România nu a ieşit încă din criza economică, iar evoluţiile din plan european, în special criza datoriilor, nu sunt în măsură să ofere o perspectivă optimistă. Prin urmare, societatea românească are în continuare nevoie de astfel de iniţiative de responsabilitate şi solidaritate socială. Ele trebuie îmbinate în mod inteligent cu măsuri proactive de stimulare a economiei, de reducere a fiscalitatii şi de multiplicare a locurilor de muncă', se mai arată în scrisoarea lui Ponta. AGERPRES/(AS-Dana Piciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Victor Ponta îi scrie premierului pe tema UMF Târgu Mureş Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a trimis miercuri o scrisoare deschisă premierului Mihai-Răzvan Ungureanu pe tema UMF Târgu Mureş în care subliniază, între altele, că România are nevoie de răspunsuri urgente cu privire la probleme de maxim interes public cum ar fi situaţia medicamentelor, preţurile...
Adrian Năstase: PSD nu trebuie să-şi uite identitatea Partidul Social Democrat trebuie să-şi păstreze identitatea dacă vrea să reuşească la viitoarele alegeri, a declarat sâmbătă, de la tribuna Consiliului Naţional al partidului, preşedintele acestui for de conducere, Adrian Năstase.
Politicienii dau prioritate problemelor economice şi în 2011 Bucureşti, 24 dec /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei au indicat aproape aceleaşi priorităţi pentru 2011, dar se gândesc la formule diferite de guvernare care să le pună în aplicare.
Politicienii dau prioritate problemelor economice şi în 2011 - grupaj II Bucureşti, 3 ian /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei au indicat aproape aceleaşi priorităţi pentru 2011, dar se gândesc la formule diferite de guvernare care să le pună în aplicare.
Bănicioiu: PSD nu susţine introducerea coplăţii în sistemul sanitar Partidul Social Democrat nu va susţine introducerea unui nou impozit - coplata în sistemul sanitar - măsură care 'demonstrează falimentul cotei unice', a declarat, joi, deputatul social-democrat Nicolae Bănicioiu, liderul tinerilor social-democraţi.