Cele mai citite
 


Serviciul sanitar al Rusiei anulează controalele curselor aeriene din UE
luni, 1 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul sanitar al Rusiei (Rospotrebnadzor) intenţionează să ridice de săptămâna viitoare controalele curselor aeriene din Europa ca urmare a reducerii incidenţei contaminării cu bacteria E.coli, a anunţat sâmbătă medicul sanitar şef al Rusiei, Ghennadi Onişcenko, transmite Ria Novosti.
'Începând de săptămâna viitoare, vom anula aceste verificări', a spus Onişcenko, indicând că în perioada monitorizării au fost verificaţi în total 521,8 mii de pasageri, precum şi 83,5 mii de membri ai echipajelor.

Responsabilul rus a menţionat că datele UE privind numărul de cazuri de contaminări şi decese diferă întrucâtva de informaţiile Biroului OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) din Europa, ceea ce nu este de natură să contribuie la clarificarea situaţiei.

Dacă în primul caz autorităţile europene raportează 3910 cazuri de contaminări cu bacteria E.coli şi 46 de decese, în conformitate cu datele OMS numărul persoanelor cotaminate se ridică la 4075, precum şi 50 de decese - a indicat medicul sanitar şef al Rusiei.

El a mai spus că în pofida afirmaţiei Institutului Robert Koch că ultimul caz de contaminare datează din 4 iulie, informaţiile de care dispun autorităţile ruse relevă 10 noi cazuri de îmbolnăviri cu E.coli numai în data de 27 iulie.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rata mare a avorturilor din România, rezultat al ajutorului american pentru contracepţie Date recente publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că România are cea mai mare rată a avorturilor din Europa - 480 de avorturi la fiecare 1.000 de născuţi vii, ceea ce reprezintă peste dublul mediei din UE. Totodată, are una dintre cele mai mari rate ale mortalităţii materne, cu 27...
OMS: peste 11.500 decese de gripă A(H1N1) în lume Bilanţul mondial al deceselor legate de gripa pandemică A(H1N1) a ajuns la 11.516 la data de 18 decembrie, faţă de 10.582 în săptămâna anterioră, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, într-un comunicat preluat joi de agenţia rusă RIA Novosti.
OMS anunţă eradicarea Ebola în Guineea, ţara unde a început epidemia în urmă cu doi ani Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat marţi, într-un comunicat, eradicarea Ebola în Guineea, ţară unde în urmă cu doi ani s-a înregistrat primul caz care a dus la o epidemie ce s-a răspândit în ţările vecine Liberia şi Sierra Leone, transmit AFP, EFE şi Reuters.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
Număr record de infecţii cu virusul SIDA în Europa şi în Asia Centrală în 2014 (UE şi OMS) Un număr record de infecţii cu virusul SIDA (HIV) a fost înregistrat în Europa şi în Asia Centrală în 2014, dintre care aproape o treime au afectat imigranţii, au indicat joi Uniunea Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cu puţin înaintea Zilei mondiale de de luptă împotriva SIDA, marcată la...
Ebola: OMS declară încetarea "urgenţei de sănătate publică de importanţă internaţională" Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat marţi că epidemia de Ebola nu mai constituie o "urgenţă de sănătate publică de importanţă internaţională", dar a atras atenţia asupra necesităţii menţinerii unui înalt nivel de vigilenţă în ţările din Africa de Vest pentru a preveni apariţia unor noi...