Cele mai citite
 


Botoşani: Majoritatea farmaciilor nu mai eliberează medicamente pe reţete gratuite şi compensate
marţi, 2 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cea mai mare parte dintre farmaciile din judeţul Botoşani nu mai eliberează, de luni, medicamente pe baza reţetelor gratuite sau compensate, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Rodica Huţuleac.
Potrivit acesteia, bugetul CJAS pentru acest capitol a fost epuizat, iar autorităţile sanitare aşteaptă o rectificare bugetară în vederea suplimentării acestuia.
"Noi aşteptăm rectificarea bugetară, care a fost făcută şi trebuie să ajungă şi la noi. Deocamdată nu ştim exact câte farmacii mai eliberează reţete, însă mâine (marţi - n.r.) dimineaţă vom şti, după ce ne trimit consumurile", a afirmat Rodica Huţuleac.
După cum a spus şeful CJAS, necesarul financiar lunar pentru asigurarea funcţionării sistemului de furnizare a medicamentelor în regim compensat sau gratuit este de circa patru milioane de lei. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Farmaciile din judeţ nu mai eliberează reţete gratuite şi compensate Cele peste 80 de farmacii din judeţul Gorj nu mai eliberează, începând de luni, reţete gratuite şi compensate după ce bugetul alocat pentru întreg anul 2011 a fost epuizat.
Botoşani: Aproape nicio farmacie nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate Aproape 90% din farmaciile din Botoşani nu mai eliberează, de marţi, medicamente gratuite şi compensate, din cauza nedecontării de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a reţetelor eliberate în lunile iunie şi iulie.
Hunedoara: Restanţele la plata reţetelor compensate şi gratuite se apropie de o întârziere de un an de zile Farmaciile din judeţul Hunedoara se confruntă cu o situaţie fără precedent, în care restanţele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) la plata reţetelor compensate şi gratuite se apropie de o întârziere de un an de zile.
Probleme în eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, în farmaciile din ţară - grupaj (I) Tot mai multe farmacii din ţară anunţă că nu vor mai elibera medicamente gratuite şi compensate, fondurile alocate în acest sens de casele judeţene de asigurări de sănătate fiind epuizate sau pe punctul de a se finaliza.
Botoşani: Medici prinşi eliberând greşit reţete compensate Mai mulţi medici din Botoşani au fost sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), din cauza eliberării greşite a reţetelor compensate.
Medicii de familie din Dolj nu mai pot elibera retete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai pot elibera, de luni, reţete gratuite sau compensate, după ce Casa de Asigurări de Sănătate /CAS/ Dolj a refuzat să semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010, transmite corespondentul AGERPRES...