Cele mai citite
 


Constanţa: Campanie de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, în Vama Veche
marţi, 2 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Campania ''Deschide ochii! Fără riscuri în plus!'', eveniment care vizează reducerea riscurilor asociate consumului de droguri, se desfăşoară la iniţiativa Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), în perioada 1 august - 12 septembrie, la Vama Veche, şi se adresează unui număr de circa 10.000 de tineri aflaţi în staţiune.
Reprezentanţi ai ANA au informat, luni, printr-un comunicat de presă, că echipa campaniei care urmăreşte şi promovarea serviciilor pentru tratamentul dependenţei de droguri este formată din medici, psihologi şi asistenţi sociali. Aceştia au experienţă în lucrul cu consumatorii de droguri şi asigură, pe lângă acţiuni de informare şi discuţii libere de la egal la egal "nemoralizatoare", consultaţii medicale generale sau consiliere psihologică şi socială.
Campania include şi o componentă de servicii pentru consumatorii de droguri injectabile, o informare despre injectarea corectă, riscurile asociate injectării, precum şi schimbului de seringi.
''Este o campanie de prevenire şi de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, care se adresează în primul rând celor ce deja au iniţiat consumul. Conceptul de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri (harm reduction) este o abordare de sănătate publică a consumului de droguri şi se concentrează mai mult pe reducerea consecinţelor nefavorabile (negative) ale consumului de droguri decât pe eliminarea consumului sau pe abstinenţă'', au precizat organizatorii campaniei.
Conform acestora, contextul organizării campaniei este relevant din punctul de vedere al prevalenţei consumului de droguri la nivel naţional şi al concluziilor referitoare la comportamentele vizând HIV şi hepatitele virale de tip B şi C în rândul consumatorilor de droguri injectabile, ştiut fiind faptul că în perioada estivală tinerii migrează pe litoral. Vama Veche este cunoscută pentru atmosfera boemă şi nonconformistă, fapt ce atrage un număr mare de tineri, creându-se astfel şi condiţiile unui consum riscant de droguri legale şi ilegale.
ANA organizează campania de pe litoral cu sprijin tehnic şi financiar din partea Biroului Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC), în parteneriat cu principalele organizaţii neguvernamentale care activează în domeniul reducerii riscurilor asociate consumului de droguri - Romanian Harm Reduction Network (RHRN), Alianţa pentru Lupta împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT), Asociaţia Română Anti-SIDA (ARAS), Asociaţia Integration şi Asociaţia Carusel. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: "Fără riscuri în plus!", campanie derulată la Vama Veche de Agenţia Naţională Antidrog Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a lansat, la Vama Veche, a patra campanie de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri "Fără riscuri în plus!", eveniment care se va derula până la sfârşitul lunii august.
Constanţa: "Fără riscuri în plus", campanie antidrog derulată de ANA, la Vama Veche Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a derulat în luna august la Vama Veche campania de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri denumită "Fără riscuri în plus", mii de tineri beneficiind de diferite servicii.
Constanţa: "Fără riscuri în plus", campanie antidrog derulată de ANA, la Vama Veche Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a derulat în luna august la Vama Veche campania de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri denumită "Fără riscuri în plus", mii de tineri beneficiind de diferite servicii.
Aproximativ 10.000 de tineri aflaţi în Vama Veche au aflat despre riscurile consumului de droguri Aproximativ 10.000 de tineri aflaţi în Vama Veche au fost beneficiarii campaniei 'Fără riscuri în plus - safe parties!' derulate pe perioada verii de către Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu Asociaţia Carusel, informează un comunicat de presă al ANA.
Covasna: Campanie de prevenire a consumului de droguri, la Sfântu Gheorghe Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Covasna a demarat marţi o campanie de conştientizare a tinerilor cu privire la pericolul consumului de droguri, care se va derula pe parcursul următoarelor două luni.
Prahova: Campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor O campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor este desfăşurată, în această perioadă, de Centrul de prevenire, evaluare, consiliere antidrog (CPECA) Prahova, sub denumirea "Alternative - în comunitatea ta drogurile nu îşi au locul", au anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, ...