Cele mai citite
 


Copii de 5 ani trataţi de anorexie în Regatul Unit
marţi, 2 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Probleme cu greutatea
 

O sută de copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 7 ani au fost trataţi de anorexie în cursul ultimilor trei ani în Regatul Unit, potrivit cifrelor oficiale publicate luni, informează AFP.

Aproximativ 2.000 de copii cu vârste de 5 până la 15 ani au fost trataţi pentru tulburări alimentare. Din aceştia, aproape 600 aveau sub 13 ani, 98 aveau între 5 şi 7 ani, iar 99, 8 - 9 ani, conform cifrelor furnizate de 35 de spitale publice britanice.

Circa 1.500 de adolescenţi de 13 - 15 ani au fost, de asemenea, trataţi de anorexie.

Fenomenul ar putea fi subestimat deoarece unele unităţi medicale au refuzat să publice datele.

În cursul acestui an, experţii au recomandat acţiuni rapide de prevenire a tulburărilor alimentare la copii.

Aproximativ trei copii din 100.000 care au sub 13 ani suferă de tulburări alimentare în Regatul Unit şi în Irlanda, potrivit unui studiu publicat în aprilie 2011 de Institutul pentru sănătatea copiilor din cadrul Universităţii UCL din Londra.

Potrivit lui Susan Ringwood, directoarea generală a organizaţiei britanice B-eat de luptă împotriva tulburărilor alimentare, copiii 'interiorizează' imaginile publicate în revistele pentru adulţi.

'Genetica joacă un rol important (în anorexie), dar în ultimul deceniu, presiunile culturale şi imaginea corpului par să influenţeze mai mult copiii', a afirmat Susan Ringwood, citată de Sunday Telegraph.

În paralel cu aceste probleme de anorexie, Marea Britanie are cea mai mare rată de obezitate din Europa, 24,5% din populaţia adultă fiind considerată obeză, potrivit unei anchete efectuate în 2010 de Uniunea Europeană şi Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).AGERPRES/(Elena Dumbravă)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alergia mai agresivă ca niciodată Caracteristici generale Ne aflăm într-un secol aflat sub amprenta poluării, a stresului, a luptei cu timpul, a obsesiei igienice şi a egocentrismului dus la limitele de sus ale materialismului. Toate aceste direcţii sfâşie efectiv fiinţa umană în toate felurile, motiv pentru care organismul biologic...
Londra va aloca 35 de milioane de lire sterline pentru lupta împotriva mutilării genitale feminine Marea Britanie a anunţat miercuri un program în valoare de 35 de milioane de lire sterline (41 de milioane de euro) destinat reducerii practicii mutilării genitale feminine, care afectează până la 140 de milioane de fete şi femei pe plan mondial, relatează AFP.
Terapia genetică dă rezultate în tratarea bolii Parkinson (studiu) Londra, 17 mar /Agerpres/ - Tratarea bolii Parkinson prin terapia genetică a dat rezultate pentru prima dată, în cadrul studiilor clinice, susţin cercetătorii americani, potrivit BBC.
Exerciţiile fizice pot reduce cu 40% predispoziţia genetică la obezitate Exerciţiile fizice pot reduce în medie cu 40% efectul predispoziţiei genetice spre obezitate, arată un studiu realizat de cercetători britanici, publicat marţi în Statele Unite şi preluat de AFP.
Irlanda şi Marea Britanie în fruntea cazurilor de obezitate la copii în Europa (studiu) Irlanda şi Marea Britanie sunt, alături de Albania, "cele mai slabe eleve din Europa" în materie de obezitate la copii, potrivit unui studiu publicat joi cu prilejul unui Congres privind obezitatea de la Praga, relatează AFP.
Anorexia poate fi legată de o anormalitate a creierului Mii de femei se pot naşte cu o predispoziţie de a suferi de anorexie, conform unui nou studiu care revoluţionează felul în care este înţeleasă această afecţiune, studiu ce ajunge la concluzia că anorexia îşi are cauzele manifeste încă din perioada intrauterină, având legătură cu felul în care se dezvoltă...