Cele mai citite
 


Liderul opoziţiei kârgâze crede că a fost otrăvit
joi, 6 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bişkek, 6 aug /Agerpres/ - Principalul opozant al preşedintelui kârgâz Kurmanbek Bakiev în alegerile din iulie crede că a fost otrăvit şi va părăsi ţara pentru a urma un tratament, informează joi Associated Press.

Almazbek Atambaev, 52 de ani, care s-a clasat pe locul al doilea într-un sondaj criticat ca fiind nedemocratic de către observatorii occidentali, va pleca în Turcia pentru o săptămână de tratament medical, a anunţat purtătorul lui de cuvânt, Joomart Saparbaev.

„Credem că a fost otravă. S-a simţit rău, unghiile i-au devenit maro, a vomat şi a avut ameţeli”, a declarat Saparbaev.

În fosta Uniune Sovietică au fost înregistrate câteva cazuri de otrăvire în ultimii ani, între care cel al preşedintelui ucrainean Viktor Iuşcenko, care a fost desfigurat de intoxicaţia cu dioxină înainte de alegerile prezidenţiale din 2004.

Kurmanbek Bakiev, care conduce ţara din 2005, a câştigat alegerile prezidenţiale, dar Atambaev l-a acuzat de fraudă electorală. AGERPRES/(Violeta Gheorghe)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Otrăvirea lui Iuşcenko: medicii austrieci audiaţi la Viena Viena, 26 feb /Agerpres/ - Medicii austrieci care l-au tratat pe fostul preşedinte ucrainean Viktor Iuşcenko, a cărui otrăvire în anul 2004 nu a fost niciodată elucidată, sunt interogaţi la Viena în prezenţa agenţilor serviciilor secrete ucrainene, afirmă cotidianul Krone Zeitung în ediţia sa de sâmbătă...
Iuşcenko a fost otrăvit din întâmplare şi nu cu premeditare (Comisia de anchetă a parlamentului ucrainean) Kiev, 9 iul /Agerpres/ - O comisie provizorie de anchetă a parlamentului ucrainean mandatată cu investigarea circumstanţelor otrăvirii lui Viktor Iuşcenko în timpul campaniei prezidenţiale din 2004 nu a descoperit probe ale unui act criminal împotriva actualului preşedinte al Ucrainei, pe atunci candidatul...
Turcia: Autopsia fostului preşedinte Ozal a identificat substanţe toxice, dar cauza decesului rămâne neclară Osemintele fostului preşedinte turc Turgut Özal, cel care a condus ţara după regimul militar în anii 1980, conţin substanţe toxice, dar cauza decesului rămâne neclară, relatează presa locală de miercuri, citând rezultatele autopsiei efectuate de institutul de medicină legală, transmite Reuters.
Turcia: Decesul fostului preşedinte Kenan Evren, aflat la originea loviturii de stat din 1980 Fostul preşedinte turc Kenan Evren, care a preluat puterea în 1980 în urma unei lovituri de stat, după care a condus ţara cu o mână forte timp de nouă ani, a încetat din viaţă sâmbătă într-un spital din Ankara, la vârsta de 97 de ani, a anunţat agenţia oficială de presă Anatolia, potrivit AFP.
Noua gripă - tehnologie politică în Ucraina În Ucraina, gripa porcină a devenit tehnologie politică. Dacă pe valul unei alte boli Viktor Iuşcenko a devenit preşedinte al ţării, pe culmile celei de-a doua el şi-ar putea prelungi şi păstra puterea. Pentru prima dată în cei cinci ani de preşedinţie, Iuşcenko are şansa reală să proclame starea de...
Braşov: Pacient de la Spitalul Codlea anchetat pentru fraudă electorală Un pacient de la Spitalul Municipal din Codlea este cercetat pentru fraudă electorală după ce, duminică, a votat pe baza unei liste suplimentare pe care numele său nu a fost trecut.