Cele mai citite
 


Crucea Roşie vine în ajutorul a 162.000 de somalezi care suferă de foame în ţara africană
marţi, 2 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii /CICR/ distribuie actualmente hrană pentru 162.000 de somalezi afectaţi de seceta din regiunile din sudul şi centrul Somaliei aflate sub controlul insurgenţilor radicali shebab, a anunţat luni organizaţia într-un comunicat difuzat la Nairobi, citat de AFP.
'Este vorba despre prima distribuire de hrană la scară mare în această parte a ţării de la începutul anului', a indicat CICR în comunicatul său. Trei mii de tone de hrană /orez, ulei pentru gătit etc./ vor fi astfel distribuite către 162.000 de persoane şi ele urmează să acopere nevoile acestora vreme de o lună.

Crucea Roşia se numără printre puţinele organizaţii umanitare internaţionale care şi-au menţinut programele în aceste regiuni, după expulzarea în timpul anului 2009, din ordinul rebelilor shebab, a agenţiilor umanitare ale ONU şi a numeroase ONG-uri internaţionale.

'Această operaţiune demonstrează capacitatea CICR de a distribui un ajutor de urgenţă direct populaţiilor afectate din sudul Somaliei', a subliniat Andrea Heath, una dintre responsabilele CICR pentru Somalia. 'Însă această distribuire nu reuşeşte să ajute decât un procent mic dintre persoanele care au nevoie de un ajutor. Va fi necesară o asistenţă suplimentară pentru a ajuta populaţia să traverseze această perioadă până la viitoarele recolte din decembrie', a adăugat ea, în comunicatul menţionat.

La 20 iulie, Naţiunile Unite au declarat sudul regiunii Bakol şi regiunea Lower Shabelle /sud/ în stare de foamete. ONU se teme că această foamete s-ar putea extinde într-un an sau doi în întreg sudul somalez, notează AFP.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Apel umanitar de urgenţă al Crucii Roşii Române în sprijinul victimelor cutremurului din Nepal Crucea Roşie Română a lansat marţi un apel umanitar de urgenţă în sprijinul victimelor cutremurului din Nepal din 25 aprilie.
Crucea Roşie Internaţională îşi va extinde operaţiunile în Afganistan, unde situaţia umanitară se deteriorează rapid (preşedintele CICR) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) îşi va intensifica operaţiunile de asistenţă în Afganistan pentru a răspunde nevoilor comunităţilor afectate de război în această ţară, a declarat vineri preşedintele CIRC, Peter Maurer, în ultima zi a vizitei sale în această ţară, relatează Xinhua.
Donaţie de 30.000 de dolari oferită Crucii Roşii Române pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţii Crucea Roşie Română a primit, joi, o donaţie în valoare de 30.000 de dolari pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţiile care au avut loc în vara acestui an.
Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate, care nu îşi pot procura singure hrana, anunţă organizaţia într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES.
Crucea Roşie anunţă că dispune de un mai mare acces la civilii sirieni afectaţi de conflictul din Siria Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) livrează ajutoare unui număr mai mare de civili sirieni şi vizitează mai mulţi deţinuţi în închisorile guvernamentale, însă situaţia rămâne "dramatică" în zonele asediate, a declarat marţi directorul regional al CICR pentru Orientul Mijlociu, Robert Mardini...
Crucea Roşie atrage atenţia că a fost uitat conflictul din Afganistan Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a evidenţiat joi că a fost uitat conflictul din Afganistan şi a avertizat că această situaţie face să crească riscul de accentuare a 'discrepanţei dintre necesităţile populaţiei şi capacitatea organismelor internaţionale şi locale de a le satisface', potrivit...