Cele mai citite
 


Jeffrey Franks:Arieratele din sănătate sunt aproape zero, dar trebuie să fim atenţi la facturile viitoare
marţi, 2 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Arieratele din sectorul sanitar românesc sunt aproape de zero, dar trebuie să fim atenţi la facturile din perioada următoare, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Jeffrey Franks, şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional /FMI/ în România.
'Arieratele în sectorul sanitar sunt aproape de zero şi se înregistrează o situaţia mai bună decât anul trecul. Cu toate acestea, putem vedea toate facturile care urmează să apară în perioada următoare. Ce am convenit cu autorităţile este să atacăm problema din ambele părţi: reformele şi recunoaşterea că, pe termen mediu şi lung, România trebuie să aloce bani mai mulţi sectorului sanitar. N-am vrut să dau senzaţia că există arierate în sistemul sanitar, dar trebuie să avem grijă cu cele care vor apărea', a afirmat Franks.
La rândul său, Istvan Szekely, şeful delegaţiei Comisiei Europene /CE/ în România, a adăugat că existenţa arieratelor duce la creşterea costurilor şi că în oricare sector se risipesc multe fonduri având arierate.
'Existenţa arieratelor duce la majorarea costurilor. Se risipesc foarte multe fonduri, având acest arierate (...) această parte a problemei este văzută diferit. Atunci când arieratele sunt eliminate din sistem înseamnă transferul de fonduri către companii, iar asta înseamnă ajutor de stat. Sperăm ca, până la sfârşitul acestui an, arieratele existente să fie reduse cu 4-5 miliarde de lei', a menţionat Szekely.
FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială şi-au încheiat, luni, misiunea în România, cu o conferinţă de presă în care au fost prezentate concluziile cu privire la progresele înregistrate în angajamentele asumate de autorităţile române.
Aceasta a fost cea de-a doua misiune de evaluare din acordul stand-by de tip preventiv încheiat de organismele financiare internaţionale cu ţara noastră.
Delegaţia condusă de Jeffrey Franks s-a aflat în România, între 20 iulie şi 1 august, pentru a analiza o eventuală revizuire uşoară a proiecţiilor de creştere economică, situaţia fiscală, rectificarea bugetară pentru 2011, parametrii generali ai bugetului pe 2012, arieratele companiilor de stat şi absorbţia fondurilor europene.
Pe parcursul vizitei lor, experţii FMI, alături de cei ai Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, au discutat ţintele stabilite pentru primul semestru cu reprezentanţi ai BNR, ai guvernului, ai mediului de afaceri, mediului politic şi partenerilor sociali.AGERPRES/ (A-Daniel Badea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Acordul cu FMI ar putea fi prelungit cu 3 luni (sinteză) Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) va cere board-ului prelungirea acordului stand-by de tip preventiv încheiat cu România cu trei luni, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Erik de Vrijer, şeful misiunii FMI în România.
Activitatea ministerelor în 2011 - retrospectivă economică Revista The Banker, ce aparţine grupului Financial Times, a acordat ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, premiul Ministrul de Finanţe al anului în Europa.
INTERVIU/Petrescu (Poşta Română): Dacă nu aveam ghiulele de picior, indicatorii economici arătau mult mai bine Poşta Română va contracta în cel mult două luni un credit de 46,1 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru realizarea unor investiţii în platformele IT&C, care au o vechime de peste 10 ani, dar şi într-un centru de sortare automatizat la Otopeni, a declarat...
(Corespondenţă) Comisia Europeană atrage atenţia asupra creşterii arieratelor autorităţilor locale din România Comisia Europeană a atras miercuri atenţia asupra creşterii arieratelor la nivelul autorităţilor locale din România, una din principalele explicaţii fiind slaba aplicare a legii finanţelor publice, şi a subliniat necesitatea unei analize detaliate a cauzelor acestei majorări.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
FMI consideră că priorităţile autorităţilor române trebuie să fie sistemul sanitar, arieratele, investiţiile şi întreprinderile de stat Fondul Monetar Internaţional (FMI) consideră că principalele direcţii de acţiune ale autorităţilor române în perioada următoare, în vederea asigurării unei creşteri economice durabile, trebuie să vizeze sistemul sanitar, problema arieratelor, investiţiile publice şi sectorul întreprinderilor de stat...