Cele mai citite
 


Marea Britanie: Viitorii şoferi vor fi întrebaţi în legătură cu disponibilitatea de a deveni donatori de organe
marţi, 2 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Persoanele care vor aplica pentru obţinerea unui permis de conducere în Marea Britanie vor fi întrebate de acum înainte dacă vor să devină donatori de organe, relatează Sky News.
Potrivit oficialilor, scopul acestei măsuri este de a dubla numărul donatorilor din registrul Serviciului Naţional de Sănătate (NHS), care reprezintă în prezent un procent de 29%.

Până acum, viitorii şoferi puteau evita întrebarea privind disponibilitatea de a deveni donatori în momentul în care aplică pentru obţinerea permisului de conducere. În schimb, în cadrul noului sistem, ei vor fi nevoiţi să specifice dacă vor să se înscrie pe lista donatorilor în acel moment sau să amâne decizia la o dată ulterioară.

Potrivit NHS, 90% din britanici sunt interesaţi să doneze organe, însă puţini se înscriu pe această listă. Circa 8.000 de persoane din Marea Britanie sunt în prezent în aşteptarea unui transplant.

"A dona organe este un act cu adevărat altruist şi un dar care poate salva viaţa unei persoane aflate la nevoie. Vrem să facilităm înscrierea persoanelor în registrul donatorilor de organe atunci când aplică pentru obţinerea permisului de conducere şi să încurajăm pe toată lumea să discute cu cei dragi despre dorinţele privind donarea de organe", a spus ministrul sănătăţii publice, Anne Hilton.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie: Organe prelevate fără consimţământ din cauza unei erori Londra, 11 apr /Agerpres/ - Circa 20 de familii din Marea Britanie vor fi înştiinţate că organe ale rudelor lor dispărute au fost prelevate fără consimţământ, în urma unei erori care a afectat registrul cu donatori, relatează The Telegraph.
Irinel Popescu: Trebuie un efort organizatoric care să permită spitalelor să contribuie la creşterea numărului de donatori de organe Profesorul universitar doctor Irinel Popescu, şeful Clinicii de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, crede că românii au o atitudine pozitivă privind donarea de organe pentru transplanturi, dar că trebuie un efort organizatoric pentru ca mai multe spitale din România...
Asociaţia Transplantaţilor susţine că activitatea de transplant este afectată din cauza informaţiilor eronate din presă Doi donatori de organe aflaţi în moarte cerebrală au fost anul trecut, în Bucureşti, a declarat marţi Gheorghe Tache, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Transplantaţilor din România (ATR), care a subliniat că acest lucru a fost posibil din cauza informaţiilor eronate apărute în 2009 în presă referitoare...
Donarea de organe, o problemă în toată lumea Viena, 11 dec - Trimisul special al AGERPRES, Cornelia Stanciu, transmite: Donarea de organe este o problemă în toată lumea, reflectată în listele lungi de aşteptare, care la nivelul Europei cuprind aproximativ 67.064 de persoane cu vârste între 25 şi 60 de ani, 52.000 fiind în aşteptare pentru un transplant...
Premierul belgian s-a declarat donator de organe pe Facebook Premierul belgian Elio Di Rupo s-a declarat miercuri donator de organe, folosind o funcţie a reţelei de socializare Facebook disponibilă de puţin timp în Belgia, în cadrul unei campanii oficiale destinate promovării acestei practici, relatează AFP.
Dr. Andrei Nica (ANT): Niciodată nu am avut atâţia donatori în primele două luni ale anului Târgu Mureş, 8 mar /Agerpres/ - Au fost consemnaţi, de la începutul anului, în România, 20 de donatori de organe şi ţesuturi, un număr foarte mare comparativ cu anii precedenţi, a declarat presei, marţi, la Târgu Mureş, dr. Andrei Nica, consilier în cadrul Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT).