Cele mai citite
 


Strugurii ne apără împotriva îmbătrânirii premature şi a cancerului de piele
marţi, 2 august 2011   ::   1 Comentarii :: :: Leacuri din batrani, Stiri, Altfel de medicina, Dermatologie, Oncologie
 

Strugurii au efecte benefice asupra pielii, protejând-o împotriva îmbătrânirii premature dar şi împotriva anumitor tipuri de cancer de piele, conform unui nou studiu publicat de cotidianul britanic Daily Mail.

Conform noului studiu, compuşii din acest fruct protejează celulele organismului împotriva radiaţiilor ultraviolete, principala cauză a cancerului de piele.

Cercetătorii de la Universitatea din Barcelona au demonstrat că flavonoizii extraşi din struguri protejează excelent celulele pielii de acţiunea razelor ultraviolete.

Marta Cascante, biochimist la Universitatea din Barcelona, şi coordonator al acestui studiu, susţine că aceste concluzii vor duce la apariţia unei noi generaţii de produse cosmetice pentru protecţia pielii.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
Yep, this is true, but at the same time grapes may cause swelling and unpleasant feelings in your stomach. In general one should eat not more than 150-200g grapes per day.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancer de piele: Cabinele cu raze UV responsabile pentru moartea a 800 de persoane pe an în Europa Cabinele de bronzat cu raze UV sunt responsabile pentru moartea a circa 800 de persoane pe an în Europa ca urmare a cancerului de piele şi cei care apelează la astfel de aparate prezintă un risc cu 20% mai crescut de a dezvolta într-o bună zi un melanom, conform unui studiu publicat miercuri în British...
Cafeina poate preveni cancerul de piele (studiu) Cafeina poate preveni unele forme de cancer de piele, arată un studiu realizat pe şoareci, care explică mecanismul de protecţie la nivel molecular, informează AFP.
Piloţii şi personalul navigant mai expuşi cancerului de piele (studiu) Piloţii şi personalul de la bordul avioanelor sunt de două ori mai expuşi riscului de a dezvolta cancer de piele decât restul populaţiei, potrivit analizei rezultatelor a 19 studii efectuate pe mai bine de 266.000 de persoane, transmite AFP.
Cancer de piele descoperit în premieră la peştii sălbatici; posibila cauză, gaura din stratul de ozon Oamenii de ştiinţă au descoperit în premieră cancer de piele la peştii sălbatici. Este posibil ca afecţiunea să aibă drept cauză expunerea puternică la radiaţiile ultraviolete ce trec prin gaura din stratul de ozon de deasupra recifului din Marea Coralillor, mai exact în zona numită Marea Barieră de...
Bărbaţii care muncesc în aer liber se confruntă cu un risc scăzut de cancer la rinichi Bărbaţii care-şi desfăşoară activitatea în aer liber, dând posibilitate organismului lor să producă vitamine prin expunerea la soare, se confruntă cu un risc scăzut de cancer la rinichi, indică un studiu, scrie în ediţia sa de luni cotidianul britanic The Guardian.
Abuzul de şedinţe de bronzare la solar creşte semnificativ frecvenţa cancerului de piele (studiu) Cancerul de piele este foarte frecvent în Elveţia. Expunerea excesivă la razele ultraviolet este principala cauză. În afara razelor solare, un rol important îl joacă şedinţele de bronzare la solar, scrie site-ul lesquotidiennes.com.