Cele mai citite
 


Cseke Attila: Rectificarea bugetară se va face săptămâna viitoare
miercuri, 3 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat marţi, cu prilejul inaugurării Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar, că săptămâna viitoare va avea loc rectificarea bugetară, menţionând că sunt încă discuţii cu Ministerul Finanţelor privind suma pe care urmează să o primească Ministerul Sănătăţii.
El a spus că suma va acoperi nevoile. Cseke Attila a făcut referire totodată la faptul că este necesar un control la medicamente şi a menţionat clawback-ul care vine în sprijinul acestui lucru.
Managerul Spitalului Universitar, conf. dr. Cătălin Cârstoiu, a spus că unitatea sanitară dispune de suma necesară funcţionării noii unităţi de primiri urgenţe.
"Am primit finanţare de la CNAS prin contractul semnat pentru acest an la nivelul anului 2010, bani care vor ajunge până în luna octombrie, pentru lunile noiembrie şi decembrie nu mai avem finanţare. Nu exclud că pacienţii îşi cumpără medicamente şi materiale sanitare", a adăugat conf. dr. Cârstoiu.
Sectorul sanitar de stat va beneficia de credite de angajament de peste un miliard de lei prin rectificarea bugetară care va fi adoptată de Guvern în zilele următoare, a anunţat, marţi, premierul Emil Boc, prezent şi el la ceremonia de inaugurare a UPU de la Spitalul Universitar.
Primul-ministru a menţionat că, prin rectificarea bugetară, Sănătatea va primi fonduri suplimentare de 300 de milioane de lei pentru plata arieratelor, 150 de milioane de lei bani în cadrul Fondului de rezervă, precum şi credite de angajament de peste un miliard de lei. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premierul Boc anunţă credite de angajament de peste un miliard de lei pentru Sănătate, la rectificare Sectorul sanitar de stat va beneficia de credite de angajament de peste un miliard de lei prin rectificarea bugetară care va fi adoptată de Guvern în zilele următoare, a anunţat, marţi, premierul Emil Boc.
O nouă Unitate de Primiri Urgenţe la Spitalul Universitar La Spitalul Universitar a fost inaugurată marţi o nouă Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) dotată la standarde europene care dispune şi de o maşină SMURD.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Ministrul Sănătăţii: Sute de posturi vor fi deblocate în sistemul sanitar până la sfârşitul anului Sute de posturi vor fi scoase la concurs în ultima parte a anului 2015, nu numai în unităţile de primiri urgenţe, ci şi în alte secţii, în funcţie de solicitările primite de la spitale, a anunţat, joi, la Târgovişte, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
Ministerul Sănătăţii: Acţiune de control în cele 67 unităţi de primiri urgenţe finanţate din bugetul de stat Ministerul Sănătăţii a demarat o amplă acţiune de auditare şi control, la nivel naţional, în toate cele 67 unităţi de primiri urgenţe (UPU) finanţate din bugetul de stat, informează un comunicat remis, marţi, AGERPRES.
Iaşi: Ministrul Sănătăţii, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului 'Sf. Spiridon' Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri la Iaşi, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului 'Sf. Spiridon', că valoarea investiţiei, realizată cu fonduri ale Ministerului Sănătăţii, se ridică la aproximativ 10,5 milioane de lei.