Cele mai citite
 


Maramureş: Spitalul orăşnesc Baia Sprie, transformat înr-un centru de permanenţă
miercuri, 3 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un centru de permanenţă, cu un serviciu de gardă oferit de medicii de familie din oraş în zilele de sâmbătă şi duminică, s-a deschis în incinta fostului spital orăşenesc Baia Sprie.
De asemenea, toate cabinetele medicale care au funcţionat în fostul spital continuă să activeze după ce primăria oraşului s-a adresa localnicilor pentru a participa la o subscripţie publică în vederea menţinerii în funcţiune a fostului spital.
Primarul oraşului Baia Sprie, Dorin Paşca, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că deschiderea centrului de permanenţă este un prim pas venit în sprijinul cetăţenilor care astfel nu vor mai fi nevoiţi să apeleze, pentru un consult medical primar, la serviciile Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare.
"Atât locuitorii oraşului Baia Sprie, cât şi cetăţenii din satele şi comunele învecinate vor putea să apeleze din nou la serviciile oferite de centrul de permanenţă nemaifiind obligaţi să ajungă, decât în cazuri deosebite, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare. Acesta este doar un prim pas ce constă în diversificarea serviciilor medicale. Prin deschiderea centrului de permanenţă se efectuează o triere a bolnavilor şi reducem gradul de supraîncărcare a spitalului de urgenţă. În funcţie de modernizarea şi dotarea centrului o să creştem exponenţial gama domeniilor medicale destinate pacienţilor, iar apoi transformăm centrul în spital", a spus Dorin Paşca.
Desfiinţat în urmă cu patru luni, spitalul orăşenesc din Baia Sprie nu a descurajat autorităţile locale care în urma unei consultări în Consiliul local au decis să iniţieze un parteneriat public-privat şi o subscripţie publică pentru a menţine fosta unitatea sanitară în funcţiune.
Primarul Dorin Paşca a precizat că pentru a menţine şi dota centrul este nevoie de aproximativ 300.000 de euro. Deja primarul, un grup de consilieri locali şi oameni de afaceri au contribuit cu sume importante de bani.
'Prin deschiderea acestui centru, se vor putea asigura serviciile medicale de urgenţă locuitorilor oraşului Baia Sprie şi zonelor învecinate. De asemenea, cetăţenii vor putea apela la un medic de gardă aproape non stop. Orarul va fi de la 17,00 până la 8,00, iar între 8,00 şi 17,00 medicii de familie vor putea fi găsiţi la cabinetele lor medicale', a explicat directorul economic al centrului, Zoltan Molnar.
Serviciile medicale în timpul nopţii şi în weekend-uri sunt gratuite.
Primarul oraşului Baia Sprie a precizat că serviciul de permanenţă va funcţiona temporar, până la deschiderea unui spital privat în incinta aceluiaşi spaţiu. AGERPRES/(AS - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Spitalul Judeţean a deschis un serviciu de gardă în regim permanent la Secţia Ortopedie Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare a deschis prima linie permanentă de gardă în cadrul Secţiei Ortopedie, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Sorina Pintea.
Maramureş: SJU reînfiinţează serviciul de urgenţă în stomatologie, închis în urmă cu 20 de ani Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Baia Mare a reînfiinţat serviciul de urgenţă stomatologie, desfiinţat în urmă cu aproape 20 de ani, în urma privatizării celor două policlinici stomatologice din municipiu, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul SJU Baia Mare, ec. Sorina Pintea.
Maramureş: Centru de Radioterapie la SJU, investiţe din fonduri de la Banca Mondială Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală va beneficia până la sfârşitul anului de o secţie de radioterapie, investiţie realizată cu fonduri de la Banca Mondială.
Maramureş: Modernizarea UPU din Spitalul Judeţean de Urgenţă, investiţie în valoare de 900.000 de euro Serviciul de Primiri Urgenţe (UPU) al Spitalului Judeţean Maramureş va fi modernizat şi extins pentru a putea face faţă solicitărilor crescânde.
Maramureş: Investiţie de 850.000 de euro în modernizarea UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare Administraţia Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare a dat, vineri, în folosinţă noua Unitate de Primiri Urgenţe amenajată la parterul clădirii de 11 etaje.
Maramureş: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost trecut în categoria spitalelor regionale Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost trecut în clasa spitalelor regionale prin ordin al Ministerului Sănătăţii, urmând să acorde asistenţă medicală pentru judeţele limitrofe Sălaj şi Satu Mare, inclusiv judeţul Maramureş.