Cele mai citite
 


Noi propuneri de reglementări privind verificarea şi controlul unităţilor sanitare
miercuri, 3 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a postat pe site-ul său o propunere de Ordonanţă a Guvernului pentru stabilirea măsurilor privind verificarea şi controlul unităţilor sanitare cu paturi de către Ministerul Sănătăţii şi instituţiile din subordinea acestuia.
În nota de fundamentare se arată că actualul cadru legal permite inspectorilor sanitari accesul în unităţile sanitare cu paturi, dar domeniul de activitate al acestora este restrâns, anumite aspecte care alcătuiesc ansamblul acordării asistenţei medicale nefiind în aria de competenţă a acestora. Activitatea echipelor de control este de multe ori restricţionată de personalul medical sau nemedical, acestă restricţionare neputând fi sancţionată.
Totodată, există activităţi specifice în domeniul financiar, în domeniul resurselor umane, normare, organizare şi salarizare ale spitalului public cărora nu le sunt stabilite sancţiuni în cazul neîndeplinirii sau îndeplinirii defectuoase.
Prin proiectul de act normativ se va permite controlul mixt, alcătuit din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi reprezentanţi ai ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie, în vederea eficientizării activităţii de control.
Activităţile specifice în domeniul financiar, în domeniul resurselor umane, normare, organizare şi salarizare ale spitalului public vor putea fi controlate şi vor exista modalităţi de îndrumare, remediere a eventualelor nereguli constatate, precum şi sancţionarea acestora, după caz.
Măsurile propuse prin noul proiect de ordonanţă în domeniul asistenţei medicale, aprobate de ministrul sănătăţii, vor fi obligatorii pentru unităţile sanitare publice sau private controlate.
Nerespectarea măsurilor stabilite în calitatea serviciilor de asistenţă medicală pot duce la ridicarea autorizaţiei de funcţionare a unităţii sanitare controlate sau aplicarea unor sancţiuni.
Unităţile sanitare din subordinea Ministerului Sănătăţii vor avea obligaţia ducerii la îndeplinire a măsurilor aprobate de ministrul sănătăţii prin raportul de control în domeniile medical, economic, resurse umane, normare, organizare şi salarizare, se stipulează în noul proiect de act normativ./AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Unităţile de asistenţă medicală în care sunt examinaţi candidaţii pentru permis trebuie să se autorizeze Unităţile de asistenţă medicală în care sunt examinaţi candidaţii pentru obţinerea permisului de conducere, dar şi conducătorii de autovehicule şi tramvai au obligaţia de a se autoriza, până pe data de 3 ianuarie 2011, conform unor noi reglementări legislative, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un...
Achimaş-Cadariu: Este nevoie de 597 de incubatoare; ministerul a alocat 7,3 milioane euro Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat marţi că în România s-au făcut paşi importanţi în dezvoltarea programelor de asistenţă medicală pentru nou-născuţi, a screening-ului prenatal, precum şi a diferitelor tipuri de servicii medicale necesare mamei şi copilului.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Ministerul Sănătăţii atenţionează medicii de familie să acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor Ministerul Sănătăţii le-a atras atenţia marţi tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate, sunt obligaţi să le acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor.
Ministerul Sănătăţii: DSP a aplicat primele sancţiuni în cazul copilului decedat la Spitalul din Curtea de Argeş Direcţia de Sănătate Publică Argeş a aplicat primele sancţiuni în cazul copilului de 7 ani decedat în Spitalul Municipal Curtea de Argeş, unitatea sanitară fiind amendată cu 10.000 de lei pentru management de caz defectuos, iar cei doi medici pediatri care au acordat asistenţă medicală şi au urmărit...
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.