Cele mai citite
 


Noi utilizări ale celulelor stem în tratarea unor boli grave
miercuri, 3 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Mai multe boli grave care afectează un număr tot mai mare de oameni, printre care diabetul de tip II şi infarctul, vor putea fi în curând tratate cu celule stem, testele clinice pentru aceste proceduri aflându-se acum în faza finală, se arată într-un comunicat al Băncii de celule Cryo-Save.

Celulele stem sunt deja folosite cu succes ca parte a tratamentului a peste 85 de boli - maligne, hematologice, metabolice, printre care leucemia dezvoltată de copii şi unele forme de cancer, dar au şi potenţialul de a trata alte boli serioase în viitor, se arată în comunicat.
Celulele stem au fost folosite de curând în SUA de către specialiştii Universităţii Duke pentru tratarea unei fetiţe care suferea de o boală incurabilă: paralizie cerebrală, care este provocată de leziunea sistemului nervos central şi care se manifestă ca o tulburare cronică de mişcare şi de postură.
Boala cauzează multe probleme pe jumătate de corp sau întregul corp: reducerea posibilităţii de mişcare, tremur al membrelor, spasticitate, reflexe involuntare, disfuncţii vizuale şi auditive, convulsii sau crize epileptice, probleme la învăţare şi de dezvoltare, generând retard mental. Copiii cu paralizie cerebrală necesită o educaţie specială. Nu există niciun tratament pentru această boală care apare la copiii mici şi care numai în Statele Unite afectează aproape o jumătate de milion de persoane.
'Suntem foarte mândri că putem din nou să schimbăm lucrurile prin contribuţia la îmbunătăţirea vieţii acestei fetiţe. Sunt încântat să văd că o gamă tot mai mare de boli este acum tratată cu propriile celule stem", a declarat directorul executiv al băncii de celule Arnoud van Tulder.
În România sunt autorizate cinci bănci pentru celule stem, dar până acum nu s-a apelat la ele, a declarat pentru AGERPRES, coordonatorul naţional pentru transplant dr. Victor Zota. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CRYO-SAVE ELIBEREAZA INCA O PROBA DE CELULE STEM - O FETITA IN VARSTA DE SASE ANI CU PARALIZIE CEREBRALA ESTE TRATATA CU PROPRIILE CELULE STEM STOCATE DE CRYO-SAVE DIN SANGELE CORDONULUI OMBILICAL Cu sase ani in urma, un cuplu din Portugalia a decis la nasterea fetitei lor sa-i depoziteze celulele stem recoltate din sangele cordonului ombilical la Banca Cryo-Save (Euronext: CRYO, „Cryo-Save"). Saptamana trecuta, fetita a fost tratata la Universitatea Duke din Statele Unite cu propriile celule...
Un copil cu paralizie cerebrală primeşte un tratament cu propriile celule stem depozitate în Banca Cryo-Save Cryo-Save, cea mai mare bancă din Europa de stocare a celulelor stem, anunță că pe 10 decembrie 2013, o fetiță de 4 ani din Spania a primit o infuzie de celule stem provenite din propriul sânge recoltat şi procesat din cordonul ombilical, pentru a fi tratată de paralizie cerebrală.
ŞTIINŢÃ: Primul transplant medular la copil efectuat în România Primul transplant medular la copil, premieră în România, a fost efectuat în iunie 2001, de prof. univ. dr. Margit Şerban, şeful Centrului de Transplant Medular din Timişoara, pacientul fiind un copil bolnav de cancer limfatic. Ulterior, medicul Margit Şerban a mai realizat două premiere în chirurgia...
15 milioane de dolari pentru cercetarea terapiei cu celule stem in autism si alte afectiuni cerebrale • Anual, la nivel mondial, din ce in ce mai multe fonduri sunt alocate pentru cercetarea de noi tratamente cu celule stem recoltate la nastere, din cordonul ombilical;
A.R.B.A.C.S. – Asociatia Romana a Bancilor Acreditate de Celule Stem la aniversarea unui an de la infiintare saluta o premiera medicala absoluta pentru Romania: Alex - primul copilas care a beneficiat de un transplant cu propriile celule stem. A.R.B.A.C.S. aniverseaza primul an de existenta cu o veste excelenta, plina de speranta si de potential pentru viitor: Alex, in varsta de 3 ani, este primul copilas din Romania ce beneficiaza de cea mai noua tehnica medicala utilizata in caz de paralizie cerebrala si anume transplantul cu propriile celule...
Leucemia, vindecată cu celule stem din cordonul ombilical Medicii germani susţin că au vindecat complet, pentru prima dată, un caz de leucemie limfoblastică, cu ajutorul unui transplant de celule stem din cordonul ombilical al unei paciente care are acum vârsta de nouă ani, transmite joi Efe.