Cele mai citite
 


O nouă Unitate de Primiri Urgenţe la Spitalul Universitar
miercuri, 3 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Spitalul Universitar a fost inaugurată marţi o nouă Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) dotată la standarde europene care dispune şi de o maşină SMURD.
Conf. dr. Cătălin Cârstoiu, managerul unităţii, a evidenţiat că actuala unitate se integrează în contextul naţional de urgenţe. Acesta a menţionat că spitalul a primit finanţare şi pentru finalizarea blocului operator a unei secţii de oncologie şi reabilitarea unui alt corp.
UPU este dotată modern, ea nu devine funcţională din acest moment, ci probabil în două săptămâni, a precizat conf. dr. Cătălin Cârstoiu.
"Spitalul Universitar asigură 20% din urgenţele din Bucureşti şi trecerea se face lent pentru a nu se perturba asigurarea urgenţelor", a detaliat managerul.
La acest spital ajung în urgenţe între 100.000 şi 250.000 de bolnavi pe an.
Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a declarat cu prilejul inaugurării că această unitate face parte dintr-un program al Ministerului Sănătăţii de investiţii care prevede construirea şi dotarea unui număr de cinci UPU.
Acesta a precizat că "investiţia este de peste 35 milioane de lei. În aprilie, am redeschis o UPU cu totul schimbată şi modernizată la Constanţa, acum ne aflăm în cea mai mare UPU din ţară la Spitalul Universitar Bucureşti, deja există contractul semnat şi pentru începerea lucrărilor la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar în toamnă vom putea inaugura noi clădiri ale UPU Târgu Mureş şi Satu Mare'.
Ministrul Sănătăţii a mai adăugat că Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar Bucureşti respectă în totalitate standardele europene în materie de circuite şi dotare.
'Unitatea nu este cu nimic mai prejos faţă de orice altă secţie similară din spitalele altor capitale europene', a spus Cseke Attila.
Ministerul Sănătăţii a început investiţia de construire a acestei secţii în anul 2010. Pentru finalizarea lucrărilor au fost alocate în total peste 15,4 milioane de lei.
Finanţarea a asigurat lucrări de consolidare, post-consolidare, realizare structură metalică pentru extindere pe platforma suspendată a extinderii UPU, precum şi pentru echipamentele aferente construcţiei (sistem de climatizare, ventilaţie, desfumare, reţele fluide medicinale, sistem de supraveghere video, IT infrastructura, echipament de furnizare şi producere oxigen, reţeaua electrică şi tablou general electric, generator propriu etc).
Inaugurarea s-a făcut în prezenţa primului ministru Emil Boc, a altor oficiali, manageri de spitale, iar uşile noii secţii au fost deschise de Amalia Antoniu, beneficiară a serviciilor medicale din acest spital. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost modernizată la standarde europene Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost inaugurată duminică în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a fost modernizată cu o investiţie de aproape 7 milioane de lei, astfel capacitatea de tratare a bolnavilor fiind aproape dublată.
SCJU Târgu Mureş va avea cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din ţară Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş va avea cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din ţară, în urma unei investiţii în valoare de 5 milioane de lei, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Olt: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina va fi extinsă şi reabilitată Lucrările de extindere, reabilitare şi dotare cu noi echipamente medicale a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor începe săptămâna viitoare, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul unităţii sanitare, Andrei Iordache.
Noua Unitate de Primiri Urgenţe din Târgu Mureş ar putea fi inaugurată în luna septembrie Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) de la parterul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş ar putea fi inaugurată în luna septembrie, cu 11 luni de întârziere, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, prefectul judeţului Mureş, Alexandru Petru Frătean.
Spitalul Universitar Bucureşti va avea un heliport funcţional cel mai probabil la începutul lui 2017 Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti va avea, cel mai probabil în prima parte a anului viitor, un heliport funcţional, în urma semnării miercuri de către managerul unităţii medicale şi reprezentantul Grupului de companii MaxBet a unui protocol de colaborare.
Noua Unitate de Primiri Urgenţe de la Spitalul Floreasca, inaugurată Ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat luni că noua Unitate de Primiri Urgenţe de la Spitalul Floreasca este a doua de acest fel inaugurată în Bucureşti, în aproape un an, şi şi-a exprimat speranţa că vor fi deschise şi altele atât în ţară, cât şi în Capitală.