Cele mai citite
 


Olt: Farmaciile eliberează medicamente gratuite sau compensate deşi CJAS a epuizat fondurile
miercuri, 3 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Majoritatea farmaciilor din judeţul Olt eliberează în continuare medicamente gratuite sau compensate, potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, Constanţa Coteneanu, deşi CJAS a epuizat de două săptămâni fondurile pentru decontarea reţetelor.
Constanţa Coteneanu a precizat că farmaciştii aşteaptă o rectificare bugetară, care a şi fost anunţată, şi de aceea nu au stopat eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite.
"Este adevărat, după epuizarea fondurilor de către CJAS Olt farmaciile au continuat să elibereze compensate şi gratuite, chiar şi astăzi au fost eliberate. Totuşi, a scăzut valoarea medicamentelor compensate şi gratuite eliberate în ultimele două săptămâni", a declarat, marţi, Constanţa Coteneanu.
Reprezentantul CJAS Olt a menţionat că instituţia mai are în prezent fonduri pentru medicamentele bolnavilor de cancer, în timp ce fondurile pentru diabet au fost epuizate din luna iunie. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Probleme în eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, în farmaciile din ţară - grupaj (I) Tot mai multe farmacii din ţară anunţă că nu vor mai elibera medicamente gratuite şi compensate, fondurile alocate în acest sens de casele judeţene de asigurări de sănătate fiind epuizate sau pe punctul de a se finaliza.
Botoşani: Aproape nicio farmacie nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate Aproape 90% din farmaciile din Botoşani nu mai eliberează, de marţi, medicamente gratuite şi compensate, din cauza nedecontării de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a reţetelor eliberate în lunile iunie şi iulie.
Constanţa: Farmaciile sunt fără fonduri pentru medicamente compensate şi gratuite Farmaciile din judeţul Constanţa nu le mai pot da bolnavilor medicamente gratuite şi compensate pentru că fondurile alocate, pe anul în curs, pentru decontarea reţetelor respective sunt deja terminate.
Vaslui: CJAS nu mai are fonduri pentru medicamente gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a epuizat fondurile alocate pe primele patru luni ale acestui an pentru medicamentele gratuite şi compensate, precum şi fondurile destinate programelor de sănătate.
Suceava: Farmaciile din judeţ au primit bani pentru medicamente compensate Fondul pentru medicamente gratuite şi compensate al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a fost suplimentat.
Gorj: Farmaciile, în aşteptarea banilor pentru medicamentele gratuite şi compensate Farmaciile din judeţul Gorj nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate persoanelor bolnave, deoarece a fost epuizat plafonul acordat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.