Cele mai citite
 


Paracetamolul reduce nivelul de stres şi îmbunătăţeşte memoria
miercuri, 3 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Stiri, Oncologie
 

Paracetamolul, unul dintre cele mai utilizate analgezice, poate contribui la îmbunătăţirea memoriei şi la reducerea nivelului de stres, informează marţi Daily Mail, care citează un studiu pilot potrivit căruia persoanele care iau zilnic paracetamol au înregistrat rezultate mai bune la testele de memorie.

Studiile de laborator arată că paracetamolul declanşează eliberarea de serotonină, neurotransmiţător responsabil cu reglarea stării de spirit şi care poate avea un efect indirect asupra memoriei, reducând stresul, cunoscut că afectează memoria. În plus, paracetamolul activează o zonă din creier implicată în procesul de învăţare, memorie şi soluţionare a problemelor. În fine, administrarea de paracetamol pe perioade lungi de timp reduce riscul îmbolnăvirii de cancer de prostată.
Un studiu recent realizat în Suedia a demonstrat că nivelul de agitaţie la oamenii care suferă de demenţă s-a redus cu 17% pe o perioadă de opt săptămâni după ce acestora le-a fost administrat paracetamol în doză mare.AGERPRES/(Gabriela Ionescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Risc crescut de cancer de prostată pentru bărbaţii care consumă o băutură carbogazoasă pe zi (studiu) Bărbaţii care consumă echivalentul unei doze de băuturi răcoritoare carbogazoase pe zi se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de cancer de prostată, conform unui studiu medical suedez, transmite AFP.
Cancer de prostată: fumatul măreşte riscul de recidivă şi deces Bărbaţii bolnavi de cancer de prostată şi care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament şi de deces, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
Stresul suportat la mijlocul vieţii ar putea preceda demenţa /studiu/ Femeile care sunt stresate în perioada de mijloc a vieţii ar putea prezenta un risc sporit de a suferi mai târziu de demenţă, potrivit unui studiu citat marţi de BBC.
Vasectomia nu creşte riscul de cancer de prostată (studiu) Vasectomia, o intervenţie chirurgicală la care apelează bărbaţii care nu doresc să aibă copii, nu creşte riscul de a face cancer de prostată, a anunţat, marţi, American Cancer Society, potrivit Mail Online.
Memoria mamelor care îngrijesc copii cu dizabilităţi poate avea de suferit (studiu) Mamele copiilor cu handicap ar putea deveni mai uituce odată cu înaintarea în vârstă decât alte mame, potrivit unui nou studiu care sugerează că stresul de a fi părintele unui copil cu dizabilităţi afectează memoria mamelor de-a lungul timpului, relatează Reuters.
Calviţia timpurie, semn de risc de cancer de prostată Oamenii de ştiinţă francezi au descoperit în urma unui studiu că bărbaţii care încep să sufere de calviţie în jurul vârstei de 20 de ani sunt mai predispuşi la cancer de prostată decât ceilalţi, conform unui articol apărut în ultimul număr al revistei Annals of Oncology, citat de site-ul Medpage Today...