Cele mai citite
 


Pilula contraceptivă devine mai accesibilă femeilor americane
miercuri, 3 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala, Obstetrica - Ginecologie, Mama si copilul
 

Femeile americane vor avea mai uşor acces, de anul viitor, la pilulele contraceptive, la controale medicale, mai ales dacă sunt însărcinate, datorită unui mai bun sistem de rambursare adoptat de Ministerul Sănătăţii, informează AFP.

Aceste măsuri fac parte din reforma asigurărilor de sănătate aplicată anul trecut de preşedintele Barack Obama.

Potrivit Institutului de Medicină /IOM, privat/, însărcinat de minister cu redactarea unui raport asupra acestei chestiuni, sarcinile nedorite sunt mult mai numeroase în Statele Unite decât în orice altă ţară dezvoltată. O sarcină din două nu a fost planificată în SUA, faţă de una din trei în Franţa.

Vor fi acoperite sau rambursate opt tipuri de servicii de asistenţă medicală, precum pilula contraceptivă, ajutorul de alăptare, controalele medicale anuale sau depistarea bolilor cu transmitere sexuală.

Există totuşi o clauză care permite instituţiilor religioase care plătesc asigurarea angajaţilor lor să decidă dacă 'includ sau nu în asigurare şi pilula contraceptivă'.

Mai multe asociaţii feministe au salutat această măsură care este spre binele sănătăţii femeilor.

Cheltuielile medicale pentru femeile americane sunt mai ridicate decât cele pentru bărbaţi, mai ales din cauză că asigurările private nu prea rambursează contracepţia.

Potrivit unui studiu din 2010, realizat de ziarul Contraception, o femeie americană scoate din buzunar 168 de dolari pe an pentru contracepţie, cu 29% mai mult decât toate celelalte cheltuieli medicale.AGERPRES/(Elena Dumbravă)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pilula contraceptivă a fost absolvită de bănuiala că ar putea produce malformaţii congentitale (studiu) Luarea unei pastile contraceptive înainte sau la începutul sarcinii nu creşte riscul de malformaţii congenitale majore la nou-născuţi, potrivit unui studiu publicat joi în revista medicală britanică 'British Medical Journal' (BMJ), citată de agenţia France Presse.
Contraceptia - Stiati ca? Romania se afla pe locul 4 in U.E. in ceea ce priveste numarul avorturilor, inregistrand 100.000 de avorturi pe an. Fruntasele clasamentului (dpdv al numarului de avorturi pe an) sunt Marea Britanie, Spania si Franta (pozitiile fruntase sunt datorate si populatiei s...
Episcopii spanioli ar accepta o pilulă contraceptivă care să evite sarcina în urma unui viol Secretarul general al Conferinţei Episcopale Spaniole /CEE/, Juan Antonio Martínez Camino, consideră legitimă folosirea unei pilule care să evite concepţia în cazurile de viol, însă doar dacă aceasta nu provoacă un "efect de avort". Potrivit EFE, acesta a precizat că, în prezent, CEE nu ştie de existenţa...
Pilula de a doua zi va fi accesibilă în SUA fără limită de vârstă şi fără reţetă Administraţia preşedintelui american Barack Obama a anunţat că renunţă să facă apel la decizia unui judecător care a anulat limita de vârstă începând de la care americancele pot avea acces, fără reţetă, la aşa-zisa 'pilulă de a doua zi', relatează AFP.
Sondaj SECS: Rata raporturilor sexuale neprotejate este în creştere printre tinerii de pe întreg globul Bucureşti, 23 sep /Agerpres/ - Conferinţa Mondială de Contracepţie din acest an care se va încheia la 26 septembrie îşi propune să promoveze în lume ca fiecare sarcină să fie o sarcină dorită, a declarat joi, în conferinţă de presă, dr. Borbala Koo, directorul executiv al Societăţii de Educaţie Contraceptivă...
Administraţia Obama a făcut apel la decizia de a elimina limita de vârstă pentru pilula de a doua zi Administraţia preşedintelui american Barack Obama a făcut apel în ultima clipă, luni, la decizia unui judecător federal din New York, care la 5 aprilie a ridicat restricţiile de vârstă pentru accesul fără reţetă la pilula contraceptivă de a doua zi, conform AFP.