Cele mai citite
 


Premierul Boc anunţă credite de angajament de peste un miliard de lei pentru Sănătate, la rectificare
miercuri, 3 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sectorul sanitar de stat va beneficia de credite de angajament de peste un miliard de lei prin rectificarea bugetară care va fi adoptată de Guvern în zilele următoare, a anunţat, marţi, premierul Emil Boc.
Aflat la inaugurarea celei mai mari unităţi de primiri urgenţe din ţară, deschisă la Spitalul Universitar din Bucureşti, primul-ministru a menţionat că, prin rectificarea bugetară, Sănătatea va primi fonduri suplimentare, constând în 300 de milioane de lei pentru plata arieratelor, 150 de milioane de lei bani în cadrul Fondului de rezervă, precum şi credite de angajament de peste un miliard de lei.
"Aceste sume de bani vin în sistemul sanitar pentru a susţine procesul de reformă demarat de ministru (ministrul Sănătăţii, Attila Cseke - n.r.)", a spus Emil Boc.
Anterior, la postul public de televiziune, Boc precizase că aceste credite de angajament vor fi destinate programelor de Sănătate.
"Poziţia comună pe care o avem împreună cu preşedintele este următoarea: bani pentru Sănătate se vor da pe măsură ce aceste reforme care curmă abuzul şi întăresc performanţa sistemului medical se realizează. Am convenit că vor fi alocate 300 de milioane de lei la rectificarea bugetară pentru Sănătate, mai punem 150 de milioane de lei în Fondul de rezervă tot pentru Sănătate, cu dedicaţie specială pentru Sănătate, şi vom permite în anumite limite angajarea unor credite de angajament pentru plata medicamentelor cu şi fără compensare pentru programele din Sănătate", a declarat Boc, luni, la TVR1.
El a subliniat obiectivul Guvernului de a introduce "în perioada imediat următoare" taxa clawback pentru companiile farmaceutice, precum şi obligativitatea folosirii medicamentelor în funcţie de denumirile generice şi de substanţa activă pe care le conţin, nu de brand. AGERPRES/(A - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Rectificarea bugetară se va face săptămâna viitoare Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat marţi, cu prilejul inaugurării Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar, că săptămâna viitoare va avea loc rectificarea bugetară, menţionând că sunt încă discuţii cu Ministerul Finanţelor privind suma pe care urmează să o primească Ministerul...
Premierul îi sugerează ministrului Cseke o vizită inopinată la Spitalul "Marie Curie" pentru a rezolva problemele Premierul Emil Boc i-a sugerat, marţi, ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, să facă o "vizită inopinată" la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, pentru a rezolva problemele de acolo.
Emil Boc: Taxa de claw-back va fi introdusă până la sfârşitul lunii august Premierul Emil Boc a declarat, joi, la postul public de radio, că taxa claw-back va fi introdusă prin hotărâre de Guvern sau ordonanţă de urgenţă până la finalul lunii august.
Emil Boc: Dialogul va continua între ministrul Sănătăţii şi medicii de familie Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, la B1TV, că dialogul între ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi reprezentanţii medicilor de familie pe marginea contractului-cadru va continua în perioada următoare.
Ministrul Sănătăţii: Sute de posturi vor fi deblocate în sistemul sanitar până la sfârşitul anului Sute de posturi vor fi scoase la concurs în ultima parte a anului 2015, nu numai în unităţile de primiri urgenţe, ci şi în alte secţii, în funcţie de solicitările primite de la spitale, a anunţat, joi, la Târgovişte, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
Premierul Emil Boc a semnat numirea medicului Andrei Georgescu în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii Premierul Emil Boc a semnat miercuri numirea în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii a medicului Andrei Georgescu, precum şi revocarea din funcţie a lui Raed Arafat, a anunţat Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la finalul şedinţei Executivului.