Cele mai citite
 


Premierul Boc: Conflictul Cseke-Duţă, pe cale să se rezolve
miercuri, 3 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conflictul dintre ministrul Sănătăţii, Attila Cseke (UDMR) şi preşedintele Casei naţionale a Asigurărilor de Sănătate, democrat-liberalul Attila Cseke, este pe cale să se rezolve, a declarat, luni, premierul Emil Boc, la TVR1.
"Este pe cale să se rezolve şi să se întreprindă nişte măsuri foarte concrete. Deocamdată, lucrăm toţi la acelaşi obiectiv şi tragem la aceeaşi trăsură", a spus Boc, întrebat despre conflictul dintre cei doi demnitari.
Şeful Guvernului a subliniat, însă, că ministrul Cseke nu poate întreprinde reformele care se impun în sănătate fără sprijinul CNAS.
"Ministrul sănătăţii este un om care are voinţă să facă reforma necesară şi a demonstrat că are voinţă când a închis nşte spitale, pe care nu au avut alţii curaj să o facă, dar trebuie să aibă şi susţinerea casei ca acest lucru să se realizeze", a susţinut Emil Boc.
Pe 25 iulie, preşedintele Traian Băsescu a declarat că ministrul Cseke Attila şi preşedintele CNAS, Lucian Duţă, "ori se înţeleg" în ceea ce priveşte controlul costurilor în Sănătate, ori "pleacă" de la cele două instituţii.
"Sunt doi oameni responsabili: ministrul Sănătăţii şi şeful Casei, au puncte de vedere diferite. Unul vrea control, altul nu vrea control, altul vrea medicamentele cele mai scumpe, altul medicamente generice, aici va trebui Guvernul să ia o decizie să le spună: asta faceţi. Vor să facă bine, nu, uşa Guvernului, uşa casei de sănătate sunt deschise. Nu sunt acolo proprietarii postului. Ori pun ordine în cheltuieli, ori îşi văd de drum, pleacă de la cele două instituţii", a spus şeful statului, la postul public de televiziune.
El a menţionat că a avut o discuţie şi cu premierul Emil Boc în acest sens şi va trebui găsită o soluţie "foarte rapid", indicând începutul noii sesiuni parlamentare.
"Responsabilitatea ar trebui să se manifeste prin punerea sub control a cheltuielilor de achiziţii în medicamente. Să vedem licitaţiile făcute, să vedem sistemul informatic la fiecare farmacie şi să se ştie în fiecare moment ce reţete şi în ce valoare a eliberat orice farmacie medicamente şi cum şi verificat, din când în când, prin sondaj, cât de bolnav este beneficiarul de reţete la fiecare trei zile, responsabilitatea medicilor de familie şi totul se poate face printr-un control electronic al cheltuielilor angajate în numele statului. Se vorbeşte de foarte mult timp, dar nu se înţelege casa cu ministrul. Şi aici au două variante: ori se înţeleg, ori îşi văd de drum amândoi, adică demisionează şi să vină cineva care poate colabora pentru realizarea controlului costurilor în Sănătate", a adăugat Traian Băsescu. AGERPRES/(AS - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: Ministrul şi şeful CNAS ori se înţeleg asupra controlului costurilor în Sănătate, ori pleacă Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că ministrul Cseke Attila şi preşedintele CNAS, Lucian Duţă, "ori se înţeleg" în ceea ce priveşte controlul costurilor în Sănătate, ori "pleacă" de la cele două instituţii.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Emil Boc:Trebuie să stopăm risipa banului public în Sănătate şi să asigurăm medicamente la preţul corect Trebuie stopată risipa în cheltuirea banului public în Sănătate şi asigurate medicamente la preţuri corecte, a declarat marţi după-amiază premierul Emil Boc rugat să comenteze afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora în cazul în care şeful CNAS şi ministrul Sănătăţii nu se vor înţelege...
Premierul Boc:Trebuie să stopăm risipa banului public în Sănătate şi să asigurăm medicamente la preţul corect Trebuie stopată risipa în cheltuirea banului public în Sănătate şi asigurate medicamente la preţuri corecte, a declarat marţi premierul Emil Boc rugat să comenteze afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora în cazul în care şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi ministrul...
PM Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii trebuie să continue reforma în sistemul de sănătate Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...