Cele mai citite
 


Premierul îi sugerează ministrului Cseke o vizită inopinată la Spitalul "Marie Curie" pentru a rezolva problemele
miercuri, 3 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Emil Boc i-a sugerat, marţi, ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, să facă o "vizită inopinată" la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, pentru a rezolva problemele de acolo.
Boc şi Cseke au participat, marţi, la inaugurarea unei secţii de primiri urgenţe la Spitalul Universitar Bucureşti, prilej cu care ministrul Sănătăţii i-a spus premierului că a iniţiat acest proiect în urma unei vizite inopinate la acest spital.
"Proiectul s-a născut dintr-o vizită inopinată", a spus Cseke.
"Alea sunt cele mai eficiente, domnule ministru, din punctul meu de vedere. Poate mergeţi şi pe la 'Marie Curie', tot inopinat şi poate mai rezolvaţi şi problemele de acolo", i-a răspuns Boc, zâmbind.
Presa a relatat că noua secţie de cardiologie de la Spitalul "Marie Curie" nu este folosită în prezent.
La inaugurarea de la Spitalul Universitar, premierul s-a arătat mulţumit de investiţia în unitatea de primiri urgenţe şi a apreciat că este un succes al Ministerului Sănătăţii.
"Parcă am fi în filmul Spitalul de Urgenţă!", a exclamat Boc pe holurile unităţii.
De asemenea, el a lăudat şi programul de reformă iniţiat de ministrul Attila Cseke, susţinând că investiţia de la Universitar se datorează restructurării a zeci de spitale din întreaga ţară.
"Este un succes al Ministerului Sănătăţii, al conducerii spitalului, prin faptul că reuşesc să pună la dispoziţia oamenilor o unitate de primiri urgenţe la standarde europene, care sunt sigur că va alina multă durere şi va salva multe vieţi. Investiţia de aproape 4 milioane de euro de aici este o reuşită a Ministerului Sănătăţii şi o dovadă a faptului că reforma pe care domnul ministru a demarat-o îşi arată rezultatele pozitive prin infrastructura modernă în domeniul Sănătăţii. Sunt investiţii din banii ministerului, ca un rezultat al reconsiderării politicii în domeniu, iar acest lucru trebuie continuat. Faptul că în primăvara acestui an au fost restructurate mai multe spitale ne-a dat posibilitatea să avem mai multe resurse financiare pentru a le moderniza sau a le consolida pe cele care există şi sunt la standarde superioare", a spus Boc, în discursul inaugural.
La eveniment au mai participat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu-Cercel, subsecretarul de stat Raed Arafat, consilierul prezidenţial Iulian Fota, primarul sectorului 6, Cristian Poteraş.
Pe holurile spitalului, premierul a avut şi un schimb de amabilităţi cu Poteraş, care este şi şef al Federaţiei Române de Lupte. "Cum au fost luptele?", l-a întrebat Boc pe Poteraş, referitor la Campionatul Mondial de Lupte pentru juniori, găzduit de România. Primarul i-a răspuns premierului că evenimentul a decurs bine. AGERPRES/(A - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul Universitar Bucureşti va avea un heliport funcţional cel mai probabil la începutul lui 2017 Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti va avea, cel mai probabil în prima parte a anului viitor, un heliport funcţional, în urma semnării miercuri de către managerul unităţii medicale şi reprezentantul Grupului de companii MaxBet a unui protocol de colaborare.
Premierul Emil Boc a semnat numirea medicului Andrei Georgescu în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii Premierul Emil Boc a semnat miercuri numirea în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii a medicului Andrei Georgescu, precum şi revocarea din funcţie a lui Raed Arafat, a anunţat Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la finalul şedinţei Executivului.
O nouă Unitate de Primiri Urgenţe la Spitalul Universitar La Spitalul Universitar a fost inaugurată marţi o nouă Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) dotată la standarde europene care dispune şi de o maşină SMURD.
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost modernizată la standarde europene Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost inaugurată duminică în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a fost modernizată cu o investiţie de aproape 7 milioane de lei, astfel capacitatea de tratare a bolnavilor fiind aproape dublată.
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.
Reprezentanţii sistemului public de urgenţă nu susţin noul proiect legislativ privind reforma din sănătate Reprezentanţii unităţilor Unităţilor de Primiri Urgenţe, ai UPU-SMURD, Centrelor Primiri Urgenţe, Serviciilor de Ambulanţe Judeţene şi SABIF au dezbătut în cadrul unei întâlniri propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi punctul de vedere al ...