Cele mai citite
 


Sălaj:Casa de Sănătate continuă eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate, deşi plafonul pentru acestea este depăşit
miercuri, 3 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj nu a cerut încă farmaciilor din judeţ sistarea eliberării de medicamente gratuite şi compensate, în aşteptarea unei rectificări bugetare, deşi fondurile anuale alocate judeţului Sălaj pentru decontarea reţetelor a fost epuizat.
"Pentru luna august au mai rămas circa 1,8 milioane de lei pentru medicamentele gratuite şi compensate. Luni, suma a fost depăşită, însă nu oprim consumul încă pentru că sunt informaţii destul de plauzibile că va fi o rectificare şi vom primi sume suplimentare. În funcţie de câţi bani vom primi, vom şti cum să-i gospodărim, până la sfârşitul anului", a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedintele CAS Sălaj, Claudiu Bârsan.
Acesta a adăugat că un control recent la câteva farmacii din judeţ a dus la constatarea de nereguli, la una dintre ele fiind reţinute 38 de reţete de la decontare, iar la o alta evidenţele contabile fiind ţinute necorespunzător, cu neconcordanţe între stocuri, între registrul de casă şi bonurile fiscale, precum şi reţete necompletate la toate rubricile. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Fără plafon pentru medicamentele compensate Plafonul financiar impus până în prezent de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj în eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite acordate de farmaciile din judeţ va fi anulat începând cu luna februarie, potrivit unei decizii luate de reprezentanţii CAS, după o consultare cu farmaciştii.
Sălaj: Servicii medicale şi medicamente de 157 de milioane de lei în 2011 Peste 157 de milioane de lei a decontat Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj pentru servicii medicale şi medicamente în 2011, potrivit precizărilor făcut joi, într-o conferinţă de presă, de preşedintele instituţiei, Claudiu Bârsan.
Sălaj: Casa de Sănătate nu mai are fonduri pentru tratamente stomatologice gratuite sau compensate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj nu mai decontează, începând cu luna aprilie, tratamente stomatologice gratuite sau compensate, întrerupând relaţiile contractuale pe care le avea cu 30 de medici stomatologi din judeţ datorită lipsei fondurilor pentru această activitate, potrivit anunţului făcut...
Sălaj: S-au epuizat fondurile pentru medicamente compensate Fondurile pentru medicamente compensate şi gratuite s-au epuizat pentru judeţul Sălaj, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj notificând în acest sens toate cele 54 de farmacii din judeţ ce au contract cu instituţia amintită.
Sălaj: Farmacie închisă pentru nereguli în eliberarea medicamentelor compensate O farmacie din Şimleu Silvaniei a fost închisă după ce un control recent al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) şi Gărzii Financiare Sălaj, efectuat la cererea Instituţiei Prefectului, a scos la iveală faptul că unitatea elibera reţete compensate şi gratuite pe tot parcursul unei luni, dar le înainta...
Sălaj: Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti consideră un abuz suprimarea fondurile pentru serviciile medicale stomatologice Măsura Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de a nu mai finanţa tratamente stomatologice gratuite sau compensate, întrerupând relaţiile contractuale cu toţi medicii stomatologi, este considerată abuzivă de preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti (CMD) din Sălaj, Corin Penciuc.