Cele mai citite
 


Braşov: Spitalul din Codlea se va redeschide de la 1 septembrie
joi, 4 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Curtea de Apel Braşov a decis suspendarea aplicării hotărârii de guvern privind sistarea finanţării Spitalului municipal din Codlea, începând cu 1 aprilie.
Hotărârea instanţei înseamnă că spitalul se poate redeschide, Casa de Asigurări de Sănătate fiind obligată să încheie un contract cu spitalul.
Potrivit hotărârii, "Curtea de Apel respinge excepţia prematurităţii acţiunii formulată de reclamanţi şi excepţia lipsei plângerii prealabile, excepţii invocate prin întâmpinare de pârâtul Ministerul Sănătăţii pe fondul cauzei. Admite cererea de suspendare formulată de reclamanţii în contradictoriu cu pârâtul Guvernul României (...) şi în consecinţă (...) dispune suspendarea executării HG nr. 212/9.03.2011 (...) cu privire la Consiliul Local Codlea şi Spitalul Codlea şi a HG nr. 345/31.03.2011 (...) cu privire la reclamantul Spitalul municipal Codlea, acte emise de pârâtul Guvernul României, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei".
Managerul Spitalului Municipal Codlea, dr. Claudia Coste, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că este o mare realizare soluţia dată de instanţă, iar activitatea la Spitalul municipal Codlea va începe cel mai probabil de la 1 septembrie.
"Este o mare realizare pentru noi, personalul medical, dar şi pentru cei 26.000 de locuitori ai municipiului la care se mai adaugă alte 10.000 din localităţile învecinate. Cel mai probabil vom începe activitatea de la 1 septembrie pentru că trebuie să ne reorganizăm activitatea şi să facem contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, suma de care avem nevoie lunar pentru desfăşurarea activităţii medicale fiind de 220.000 de lei. Pentru utilităţi primim fonduri de la primărie", a precizat dr. Claudia Coste.
Spitalul municipal din Codlea a fost închis de Ministerul Sănătăţii la 1 aprilie, alături de spitalele din municipiul Săcele şi oraşul Victoria. Spitalul din Săcele este în continuare închis, iar spitalul din Victoria este în curs de privatizare.
La Spitalul din Codlea a funcţionat, de la jumătatea lunii aprilie, cu fonduri din donaţii şi sponsorizări, serviciul de urgenţă cu program de zi, între orele 8,00-20,00.
Potrivit managerului spitalului, dr. Claudia Coste, zilnic 20-25 de persoane au avut nevoie de acest serviciu.
"Spitalul municipal Codlea este încadrat în categoria a IV-a. Are secţii de pediatrie, interne, chirurgie, iar în planul de conformare este prevăzută înfiinţarea unei secţii de obstretică-ginecologie"", a precizat dr. Claudia Coste. AGERPRES/(A - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Emil Boc: Se va face recurs în cazul Spitalului Codlea Premierul Emil Boc a anunţat, joi, la postul public de radio că în cazul deciziei Curţii de Apel Braşov privind suspendarea aplicării hotărârii de guvern pentru sistarea finanţării Spitalului municipal din Codlea se va face recurs.
Braşov:Trei mari spitale din Braşov au datorii la utilităţi de peste 7 milioane de lei Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cel mai mare din judeţ, Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul Clinic de Copii toate aflate în subordinea Consiliului Judeţean au datorii acumulate la utilităţi pe ultimele trei luni de peste 7 milioane de lei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă...
Cătălin Şeitan(CJAS Braşov): Noul contract cadru pentru furnizarea serviciilor medicale, centrat pe nevoile asiguraţilor Un număr de 695 din 702 de furnizori de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale până la 1 iulie cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Braşov au semnat actele adiţionale privind furnizarea respectivelor servicii, urmând să parafeze în luna în curs noul contract cadru, a informat luni...
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
Braşov: Fonduri pentru câte două-trei proteze de şold şi genunchi pe zi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, va primi în acest an mai multe fonduri pentru programele naţionale de sănătate, a anunţat luni directorul spitalului, dr. Adrian Albotă, într-o conferinţă de presă la prefectura Braşov.