Cele mai citite
 


Covasna: Farmaciştii reiau eliberarea medicamentelor pentru diabetici
joi, 4 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Farmaciile din judeţul Covasna vor relua eliberarea medicamentelor pentru bolnavii de diabet cuprinşi în Programul Naţional de Sănătate, sistată luna trecută ca urmare a depăşirii plafonului alocat.
Conducerea Colegiului farmaciştilor Covasna a trimis miercuri o circulară către toate farmaciile din judeţ prin care le-a adus la cunoştinţă că bugetul pentru bolnavii de diabet a fost suplimentat cu 770.000 de lei de către Casa de Asigurări de Sănătate şi le-a recomandat să reia eliberarea medicamentelor.
Preşedintele Colegiului, Nagy Andras, a declarat pentru AGERPRES că suma primită din partea CJAS nu acoperă integral valoarea medicamentelor eliberate până acum, dar totuşi s-a decis onorarea reţetelor din considerente umanitare.
"Cei 770.000 de lei pe care i-am primit acoperă medicamentele pentru diabet eliberate în lunile mai şi iunie, însă doar în proporţie de 80% pentru luna iulie. Prin urmare, în luna august deja eliberăm medicamente pe datorie, ceea ce înseamnă că farmaciile continuă să crediteze sistemul sanitar", a precizat Nagy Andras.
El a adăugat că se aşteaptă "dislocarea" rezervei bugetare pentru achitarea restanţelor către farmacii, atât pentru medicamentele eliberate în cadrul Programelor Naţionale de Sănătate, cât şi pentru cele gratuite şi compensate.
Săptămâna trecută, farmaciştii covăsneni au luat decizia de a sista medicamentele pentru bolnavii de diabet, de cancer şi cei cu transplant, ca urmare a depăşirii plafonului financiar alocat, dar au continuat să elibereze pe datorie medicamente gratuite şi compensate.
Nagy Andras a declarat că principalul motiv care a stat la baza acestei decizii a fost faptul că anul trecut farmaciile din judeţ au eliberat medicamente în valoare de peste 4,4 milioane de lei peste bugetul alocat în cadrul Programelor Naţionale de Sănătate, iar banii nu i-au mai recuperat nici în ziua de azi. AGERPRES/(AS - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Farmaciştii ameninţă cu sistarea medicamentelor începând cu data de 1 august Mai mult de jumătate din cele 70 de farmacii din judeţul Covasna nu mai eliberează medicamente pentru diabetici, pentru bolnavii de cancer şi pentru ceilalţi pacienţi cuprinşi în Programele Naţionale de Sănătate, din cauza epuizării plafonului alocat, iar începând cu data de 1 august este posibil să...
Covasna: Farmaciile ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate Sfântu Gheorghe, 25 ian /Agerpres/ - Farmaciştii din judeţul Covasna ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate începând de luna viitoare, dacă nu vor primi banii pentru reţetele onorate.
Covasna: Plafonul alocat medicamentelor a fost epuizat, farmaciştii vor sista eliberarea acestora Plafonul alocat medicamentelor gratuite şi compensate, precum şi cel destinat bolnavilor cuprinşi în programele naţionale de sănătate a fost epuizat în judeţul Covasna, iar farmaciştii sunt decişi să sisteze eliberarea acestora începând cu data de 1 august.
Covasna: CAS deblochează plata datoriilor către farmacii pentru medicamentele eliberate diabeticilor Sfântu Gheorghe, 28 mar/Agerpres/ - Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna a anunţat luni că a deblocat plăţile restante către farmaciile din judeţ pentru medicamentele eliberate anul trecut bolnavilor de diabet cuprinşi în Programul naţional de sănătate.
Probleme în eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, în farmaciile din ţară - grupaj (I) Tot mai multe farmacii din ţară anunţă că nu vor mai elibera medicamente gratuite şi compensate, fondurile alocate în acest sens de casele judeţene de asigurări de sănătate fiind epuizate sau pe punctul de a se finaliza.
Covasna: Farmaciştii condiţionează semnarea contractelor pe programele de sănătate de plata restanţelor Farmaciştii din judeţul Covasna condiţionează semnarea contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate de achitarea datoriilor pentru medicamentele eliberate anul trecut pe programele naţionale de sănătate.