Cele mai citite
 


Două obiective de interes pentru populaţie, inaugurate de Ziua Timişoarei
joi, 4 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
De ziua oraşului, la Timişoara au fost inaugurate, miercuri, două obiective de interes pentru populaţie - un laborator de analiză a apei şi un ambulatoriu în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş".
"Laboratorul este unul modern, cu separare a circuitelor de apă potabilă şi uzată, având şi posibilitatea analizei nămolului. Zilnic, efectuăm între 20 - 30 de analize pentru apa potabilă, în afara laboratoarelor care există în fiecare uzină de apă", a declarat, cu acest prilej, dr. ing. Ilie Vlaicu, manager general al Aquatim.
În 2010, laboratorul Aquatim de urmărire a calităţii apei a fost recunoscut de Ministerul Sănătăţii ca laborator care realizează prelevarea probelor şi monitorizarea apei potabile. Aceasta a fost una dintre etapele necesare pentru acreditarea, după standardul ISO de referinţă, obţinută recent.
În Timişoara sunt verificate periodic peste 100 de firme, printr-un program de monitorizare şi combatere a deversărilor poluante din reţeaua de canalizare, implementat în anul 2005.
De miercuri, Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara are şi un ambulatoriu nou, complet echipat.
Potrivit managerului executiv al spitalului, Maria Cerbu, noul obiectiv, în valoare de 3.800.000 de lei, va eficientiza activitatea medicală a unităţii şi va reduce costurile, deoarece tratamentul în ambulatoriu este mult mai mic decât în spital.
"În realizarea acestui proiect ne-a ajutat foarte mult Primăria, care a făcut eforturi de a identifica sursele de finanţare, inclusiv pentru studiul de fezabilitate", a precizat Maria Cerbu. AGERPRES/(A - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Lucrările de modernizare la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' s-au finalizat Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie 'Victor Babeş' din Timişoara dispune, de luni, de un ambulatoriu nou, dotat cu aparatură modernă şi ultraperformantă, de care vor beneficia gratuit toţi pacienţii care vor avea nevoie de consultaţii şi vor veni cu trimitere de la medicul de familie.
Timiş: Bărbat diagnosticat cu gripă AH1, din Deva, decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Un bărbat de 39 de ani, din Deva a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, fiind diagnosticat cu gripă de tip AH1, conform reprezentanţilor spitalului.
Timiş: S-a dublat numărul pneumoniilor care necesită internarea, faţă de anul trecut Numărul cazurilor de pneumonii la adulţi, care au necesitat internarea la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, a trecut de 100 în ultima lună, dublându-se faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar medicii atrag atenţia că este vorba de infecţii nu doar virale, ci şi bacteriene...
Timiş: Medicii timişoreni le oferă germanilor experienţa lor în domeniul patologiei trichinelozei Medicii specialişti de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara le pot oferi colegilor germani informaţii cu privire la anumite boli, precum trichineloza, afirmă purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Virgil Musta.
Timiş: Douăzeci de persoane au fost internate cu toxiinfecţie alimentară Douăzeci de persoane, printre care şi copii, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, jumătate dintre ei rămânând internaţi, după ce au consumat pizza şi sos de usturoi într-un local din Lugoj.
Timiş: Spitalul 'Victor Babeş' n-are bani pentru concentratoare de oxigen Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara se află în imposibilitate de a achiziţiona concentratoare cu oxigen, preferând să le închirieze.