Cele mai citite
 


Hipertensiunea arterială, o importantă problemă de sănătate publică
joi, 4 august 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Tensiunea arteriala
 

Hipertensiunea arterială reprezintă o importantă problemă de sănătate publică, care afectează peste 40% din populaţia adultă a României, spun specialiştii.

Conferinţa naţională "Actualităţi în hipertensiunea arterială" care se va desfăşura la începutul lunii septembrie, la Bucureşti, urmăreşte să prezinte noutăţile în materie de diagnostic şi tratament în hipertensiunea arterială, dar şi să analizeze corelarea hipertensiunii arteriale cu alte afecţiuni precum accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat, cardiopatia ischemică, insuficienţa renală etc, se arată într-un comunicat de presă al Societăţii Române de Medicină Internă.
În acest context, este importantă organizarea anuală a unui eveniment ştiinţific de referinţă, prin care medicii de familie, interniştii, cardiologii, nefrologii precum şi medicii rezidenţi să se familiarizeze cu modelele eficiente şi moderne de management ale afecţiunii, precizează organizatorii conferinţei.
Potrivit acestora, medicii trebuie să cunoască cele mai noi metode de diagnostic şi tratament de la unii dintre cei mai importanţi specialişti de hipertensiune arterială din România.
Statisticile demonstrează importanţa diagnosticării precoce a hipertensiunii arteriale de către medicii de familie, internişti, cardiologi şi nefrologi. Este necesară informarea şi educarea continuă a medicilor cu privire la metodele de diagnosticare şi de tratament, pentru a creşte speranţa de viaţă în cazul persoanelor afectate de bolile cardiovasculare, susţin specialiştii.
Programul ştiinţific al evenimentului este structurat pe sesiuni care vor avea ca principale subiecte: hipertensiunea arterială şi diabetul zaharat, hipertensiunea arterială şi insuficienţa renală, hipertensiunea arterială după accidentul vascular cerebral, hipertensiunea arterială şi cardiopatia ischemică, hipertensiunea arterială şi alte asocieri, hipertensiunea arterială secundară.
Factorul interactiv al evenimentului îl reprezintă partea aplicată a discursului ştiinţific. Fiecare secţiune din cadrul programului ştiinţific va debuta cu un studiu de caz, urmat de recomandări făcute din ghidurile actuale, iar fiecare sesiune se va încheia cu discuţii cu participanţii din sală.
"Ne dorim ca acest eveniment să fie o manifestare de referinţă pentru medicii şi specialiştii interesaţi de actualităţile managementului hipertensiunii arteriale, mai ales că la această manifestare vor participa, în calitate de speakeri, unii dintre cei mai importanţi medici şi specialişti din România. De asemenea, această manifestare îşi doreşte să fie un eveniment organizat anual şi dedicat prezentării de diferite cazuri, precum şi a celor mai noi metode de diagnostic şi tratament în hipertensiunea arterială", a declarat prof.univ.dr. Ion Bruckner, preşedintele Societăţii Române de Medicină Internă.
Printre moderatorii conferinţei se numără prof.univ.dr. Ion Bruckner şi prof.univ.dr. Eduard Apetrei. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
de Cornelia Poenaru
Bună ziua. Mă confrunt cu o hipertensiune agresiva, chiar de la vârsta de 18 ani, când am avut HT 22/9... Acum am 53 de ani, diabet zaharat tip II, operată de feocromocitom, suprarenala stângă (2013). Kg în plus, dar fac mişcare, mănânc fără sare, grăsimi... ÎNSĂ, ÎN MOMENTUL UNEI EMOŢII SAU SUPĂRĂRI PUTERNICE... TOTUL SARE... PULS, TENSIUNE, DURERI DE CAP... În decembrie 2014, pe un astfel de fond... am avut 26 HT... spitalizare, SLAVĂ DOMNULUI CĂ NU AM FĂCUT VREUN AVC !!! Tratamentul medicamentos este următorul: Karbis 16 mg, Tenaxum 1 mg, Betaloc zok 50 mg, acestea, dimineaţa şi seara. La prânz Leridip 20 mg, aspenter !!! Cu toate acestea, HT mea, DE CROAZIERĂ ESTE 16...
Mă ofer MATERIAL DIDACTIC, DOAR SĂ-MI GĂSEASCĂ CINEVA TRATAMENTUL CORECT !!!
Vă rog insistent, să nu-mi daţi sfaturi gen: EVITAŢI STRESUL, NU VĂ MAI SUPĂRAŢI, ETC... TRĂIM ÎN ROMÂNIA, ACEST LUCRU ESTE IMPOSIBIL !!! AM tot respectul pentru MARII CARDIOLOGI AI ŢĂRII, de aceea, vă rog să trataţi cu PRIORITATE COMPLEXITATEA CAZULUI MEU !!! MULŢUMESC ANTICIPAT PENTRU RĂSPUNS !!!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu: Peste 45% din populaţia adultă a României - cu hipertensiune arterială În România, hipertensiunea arterială afectează 45,1% din populaţia adultă, potrivit rezultatelor celui mai recent studiu - SEPHAR III, efectuat de Societatea Română de Hipertensiune şi dat vineri publicităţii.
Peste 45% din populaţia adultă a României - cu hipertensiune arterială În România, hipertensiunea arterială afectează 45,1% din populaţia adultă, potrivit rezultatelor celui mai recent studiu - SEPHAR III, efectuat de Societatea Română de Hipertensiune şi dat vineri publicităţii.
Bolile cardiovasculare, principala cauză de morbiditate şi mortalitate Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de morbiditate şi mortalitate în România şi în Europa, a declarat dr. Camelia Diaconu, joi, cu ocazia lansării campaniei 'O inimă sănătoasă iubeşte mai mult'.
Hipertensiunea afectează un număr din ce în ce mai mare de persoane Unu din patru români suferă de hipertensiune arterială, potrivit ultimului studiu SEPHAR, conform specialiştilor afecţiunea reprezentând o adevărată problemă de sănătate publică în România.
Prevalenţă crescută a hipertensiunii arteriale Hipertensiunea arterială afectează un număr mare din populaţia ţării, a relevat primul Studiu de Prevalenţă a Hipertensiunii Arteriale (SEPHAR).
Cele mai noi informaţii privind transplantul şi insuficienţa renală, prezentate la Congresul de Nefrologie Al VII-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializă, Transplant şi Acces Vascular, care a început, joi, la Bucureşti, aduce în atenţie o serie de noutăţi privind dializa peritoneală, actualităţi în managementul anemiei la pacienţii cu insuficienţă renală cronică, dializa hepatică la pacienţi cu insuficienţă...