Cele mai citite
 


Iaşi: A crescut numărul copiilor cu afecţiuni gastrice
joi, 4 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Numărul copiilor care ajung la spital din cauza afecţiunilor gastro-intestinale a crescut cu aproximativ 30% faţă de anul trecut, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Marin Burlea, şeful Clinicii de gastroenterologie de la Spitalul de Pediatrie "Sfânta Maria" din Iaşi.

El susţine că majoritatea celor care necesită îngrijiri medicale au infecţii respiratorii acute sau gastroenterite.
"La noi în spital se lucrează la foc continuu. Liniile din gardă sunt foarte solicitate în permanenţă. La fel şi serviciul UPU. Acest fapt se datorează, în unele cazuri, igienei precare, dar sunt din ce în ce mai mulţi părinţi care conştientizează că trebuie să îşi aducă copiii la control, să le facă analize după ce şi-au petrecut vacanţa la ţară", a afirmat Marin Burlea.
Conform medicului, afluxul de pacienţi începe de vineri de la prânz, atunci când pentru mulţi dintre medicii de familie începe week-end-ul, şi continuă până în cursul zilei de luni.
"Asta se datorează lipsei din teritoriu a centrelor de permanenţă. Astfel, toate persoanele care au probleme digestive, oricât de uşoare, vin la spitalul de copii. De aceea consider că ar trebui să fie găsite alte formule, pentru că, pe de o parte, consumă din bugetul spitalului, iar pe de alta, alterează indicatorii de eficienţă", a precizat prof. univ. dr. Marin Burlea.
Potrivit acestuia, în perioada următoare este posibil să crească numărul celor care vin la spital, mulţi dintre pacienţi fiind copiii celor care lucrează în străinătate şi care s-au întors la Iaşi pentru concediu. AGERPRES/(A - Daniela Malache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Numărul copiilor cu afecţiuni digestive, în creştere Numărul copiilor care ajung la spital din cauza afecţiunilor gastro-intestinale a crescut cu aproximativ 20% faţă de anul trecut, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Marin Burlea, şeful Clinicii de gastroenterologie de la spitalul de Pediatrie "Sfânta Maria" din Iaşi.
Iaşi: Copil de patru ani, mort după ce a suferit cinci stopuri cardio-respiratorii Un copil în vârstă de patru ani a murit, joi, la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria, din Iaşi, după ce a suferit cinci stopuri cardio-respiratorii din cauza unei infecţii pulmonare netratate corespunzător.
Iaşi: Aparatură medicală de ultimă generaţie, donată Spitalului de Pediatrie ''Sfânta Maria'' Spitalul de Pediatrie ''Sfânta Maria'' din Iaşi a primit, joi, echipamente medicale în valoare de 41.000 de euro drept donaţie din partea unei organizaţii neguvernamentale.
Iaşi: Copil de 12 ani intoxicat cu etnobotanice Un băiat în vârstă de 12 ani a fost adus la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi după ce a fost găsit inconştient într-un bar din oraşul Târgu Frumos.
Iaşi: Una dintre victimele 'bătăliei' de la Ruginoasa se află în stare gravă la Neurochirurgie Băiatul care a fost agresat sâmbătă dimineaţa în timpul bătăliei mascaţilor de la Ruginoasa a suferit multiple traumatisme, unul dintre acestea fiind traumatism cranio-cerebral deschis, susţin medicii.
Iaşi: La 16 ani, record la alcoolemie Un adolescent adus în comă alcoolică la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi a reuşit să uimească medicii de gardă din cauza concentraţiei mare de alcool în sânge.