Cele mai citite
 


Prahova: Proiect pentru prevenirea cancerului la sân finanţat de Consiliul Judeţean
joi, 4 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Bolnavilor de Cancer - filiala Prahova a lansat, miercuri, proiectul "Sunt femeie orice-ar fi", finanţat de Consiliul Judeţean şi derulat în colaborare cu Primăria Sinaia, Centrul Cultural "Ion Manolescu" Breaza, Centrul Cultural "Aurel Stroe" Buşteni, Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina şi Asociaţia Femeilor din Prahova.
Potrivit directorului executiv al asociaţiei, Iolanda Gheorghiu, valoarea totală a proiectului este de 16.853 lei, din care 10% reprezintă contribuţia organizaţiei.
Proiectul, care se va derula pe o perioadă de patru luni, august - decembrie, se adresează în special femeilor cu vârste cuprinse între 16 şi 55 de ani şi urmăreşte conştientizarea acestora în ceea ce priveşte riscul depistării cancerului la sân în faze avansate şi scăderea cu până la 10% a numărului de astfel de cazuri.
Campania de informare va cuprinde atât dezbateri publice organizate în fiecare dintre localităţile partenere, precum şi distribuirea de flyere cu informaţii relevante în Sinaia, Buşteni, Câmpina şi Breaza.
De asemenea, Teatrul "Toma Caragiu" din Ploieşti va fi gazda unei informări publice, acest gen de activităţi urmând a se desfăşura şi într-o serie de şcoli postliceale cu profil sanitar din judeţ.
Pe data de 1 octombrie, când este sărbătorită Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, cei implicaţi în proiect vor realiza o fundiţă umană şi vor lumina sediul Casei Albe din municipiul reşedinţă de judeţ, în care îşi au sediul Prefectura, Consiliul Judeţean şi Primăria Ploieşti, în roz pentru a trage un semnal de alarmă asupra depistării timpurii a cancerului la sân.
Potrivit datelor oferite de Asociaţia Bolnavilor de Cancer Prahova, în judeţ există aproximativ 10.000 de persoane cu afecţiuni oncologice. AGERPRES/(AS - Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Prahova: Spital zonal de urgenţă la Sinaia, investiţie de şapte milioane de euro Autorităţile din Sinaia au început lucrările pentru realizarea în această staţiune de pe Valea Prahovei a unui spital regional de urgenţă care va deservi inclusiv judeţele Braşov şi Dâmboviţa, investiţia fiind estimată la şapte milioane de euro.
PACIENT INFORMAT ȘI RESPONSABIL - NOI putem să ne IMPLICĂM. EU pot să mă INFORMEZ - 4 februarie – Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului Potrivit statisticilor, 2 din 10 români își pierd viața din cauza tumorilor maligne1, în timp ce incidența cancerului în populația din țara noastră este de aproximativ 47.500 de cazuri noi pe an, conform Organizației Mondiale a Sănătății (Cancer Country Profiles, 2014)2.
(Corespondenţă) Carta Europenă a Drepturilor Bolnavilor de Cancer, lansată la PE de Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului Bruxelles, 4 feb - Corespondentul AGERPRES, Florin Ştefan, transmite: Prima Cartă Europeană a Drepturilor Bolnavilor de Cancer, la realizarea căreia au participat cele mai importante organizaţii ale pacienţilor şi comunităţii medicale din Europa, a fost lansată marţi, la Strasbourg, la Parlamentul European...
Prahova: Fonduri europene de peste două milioane euro pentru maternitatea din Ploieşti Ploieşti, 8 apr /Agerpres/- Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie (SOG) Ploieşti va beneficia de fonduri europene în valoare de peste două milioane de euro prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, banii urmând a fi folosiţi pentru finanţarea a două proiecte.